Lara Billie Rense en Tim de Wit presenteren nieuw seizoen Mediastorm
zaterdag 21 januari 2023

Lara Billie Rense en Tim de Wit presenteren nieuw seizoen Mediastorm

Het nieuwe seizoen van Mediastorm neemt beeldvorming onder de loep. Presentatoren Lara Billie Rense en Tim de Wit bespreken elke zondagmiddag de gebeurtenissen van de afgelopen week in de media.

Met journalisten, opiniemakers en wetenschappers analyseren ze hoe beelden in de media ontstaan en wat die met ons denken doen. Mediastorm is vanaf zondag 19 februari om 17.45 uur te zien bij HUMAN op NPO 2.

In een steeds verder polariserende samenleving is beeldvorming belangrijker dan ooit. Of het nu gaat om de ontboezemingen van Prins Harry over de Britse royals of de volksopstand onder leiding van vrouwen tegen de ayatollahs in Iran. De excuses voor het Nederlandse slavernijverleden, de dreiging van de georganiseerde misdaad of de klimaatcrisis. We worden overspoeld door nieuws, informatie en indringende beelden.

Maar wat betekent het nieuws precies en hoe wordt het ons voorgeschoteld? Hoe worden we bewust of onbewust gestuurd in onze mening? Aan de hand van verschillende beelden geven de gasten van de week duiding aan belangrijke mediakwesties. Het nieuwe seizoen van Mediastorm wordt afwisselend gepresenteerd door Lara Billie Rense en Tim de Wit.

Lara Billie Rense is presentator en podcastmaker. Na diens studie sociologie aan de Universiteit van Amsterdam start die in 2002 bij BNR Nieuwsradio. Eerst als nieuwslezer en redacteur, later als presentator. Na een tussenstop bij de Wereldomroep, volgen in 2009 de ochtendeditie van het NOS Radio 1 Journaal en vanaf 2014 de middageditie van Nieuws en Co. In 2022 stopt die als vaste presentator bij de NOS en is het tijd voor verandering. Naast Mediastorm presenteert Rense ook het HUMAN-radioprogramma Wat blijft op NPO Radio 1.

Tim de Wit studeert eerst Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht en doet vervolgens een master Internationale Betrekkingen. In 2007 gaat hij bij de NOS aan de slag. Eerst op de buitenlandredactie, later als correspondent in Zuid-Afrika, Duitsland en vanaf 2014 Groot-Brittannië. Over zijn periode in het Verenigd Koninkrijk schreef hij het boek Wankel Koninkrijk. Naast presentator van Mediastorm is De Wit presentator van VPRO-programma Bureau Buitenland op NPO Radio 1.

Bron: HUMAN/BM
Foto: Mo Barends/HUMAN

Bericht delen