KRO-NCRV viert de Nederlandse muziekcultuur in De platenzaak
donderdag 16 maart 2023

KRO-NCRV viert de Nederlandse muziekcultuur in De platenzaak

Op woensdag 12 april start De platenzaak, een nieuw muziekprogramma van KRO-NCRV op NPO 3. In de zesdelige reeks beginnen Daan Boom, Tobias Camman en Stijn van Vliet een eigen muziekstudio om samen met artiesten met jarenlange ervaring in de Nederlandse muziekindustrie te kunnen samenwerken.

In elke aflevering gaan ze de uitdaging aan om samen met de artiest een nieuw lied en bijbehorende videoclip te creëren. Zo geven ze de artiest een nieuw podium voor een jonger publiek en hopen de jongens iets op te steken van de grote sterren met wie ze werken. De drie mannen, bekend van De FOMO Show en Streetlab, willen met dit programma de Nederlandse muziekcultuur vieren. De platenzaak is vanaf woensdag 12 april om 20.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3 en online op NPO3.nl.

Muziek maken met Lee Towers en Berget Lewis
In elke aflevering gaan componist en zanger Daan, regisseur Tobias en manager Stijn de uitdaging aan om samen met een artiest een nieuw lied en bijbehorende videoclip te creëren. Ze schuwen niet om actuele onderwerpen zoals klimaatverandering en oorlog als inspiratiebron voor hun muziek te gebruiken. In De platenzaak gaan ze aan de slag met zes muzikanten met een duidelijke stijl en een eigen publiek: Lee Towers, Imca Marina, Mooi Wark, Berget Lewis, Trafassi en T-Spoon.

Daan Boom: “Zo lang als ik leef ben ik bezig met muziek en wil ik mij daar verder in ontwikkelen. Daarom ben ik met mijn goede vrienden aan dit nieuwe avontuur begonnen. We duiken samen met de artiesten de studio in om een nieuwe song te maken. Elk lied heeft een beetje van hen en een beetje van mij. Tobias regisseert vervolgens de meest over-the-top videoclip en Stijn zorgt dat het allemaal goed komt.”

Gaan deze grote gearriveerde sterren mee in de plannen van de jongens? Wat gebeurt er als je een chaoot (Daan), een perfectionist (Tobias) en een ‘incapabele manager’ (Stijn) een muziekstudio laat runnen? Wat komt er allemaal kijken bij het maken van muziek en videoclips? Het KRO-NCRV programma laat zien dat muziek in staat is mensen met elkaar te verbinden, zowel tussen verschillende generaties als culturen.

Veelzijdige creatievelingen
Daan Boom en Stijn van Vliet braken door met het programma Streetlab, waarin ze sociale experimenten uitvoerden. In 2015 werd dit programma genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Sindsdien werken ze mee aan verschillende radio- en tv-programma’s van KRO-NCRV. Tobias Camman werd bekend met het online tv-programma De FOMO Show, waarin hij samen met Daan Boom en Jasper Demollin op pad gaat om te kijken welke activiteiten je echt niet mag missen. Met miljoenen views en een nominatie voor de Televizier Ster Online, is deze online serie van KRO-NCRV een groot succes.

Bron: KRO-NCRV/BM
Foto: Annemieke van der Togt/KRO-NCRV

Bericht delen