John van den Heuvel maakt vervolg op De Jacht op de Mocro-Maffia
zaterdag 28 november 2020

John van den Heuvel maakt vervolg op De Jacht op de Mocro-Maffia

Na de eerste serie De Jacht op de Mocro-Maffia is vanaf vrijdag 4 december het vervolg te zien bij Videoland. In vijf afleveringen toont misdaadverslaggever John van den Heuvel hoe de goed geoliede moordmachine van de mocro-maffia de laatste jaren tientallen slachtoffers maakte en zich ook internationaal op de kaart zette.

In de eerste reeks van De Jacht op de Mocro-Maffia bracht John van den Heuvel het complete verhaal in beeld van de opkomst en val van Neerlands beruchtste gangsters van dit moment; Ridouan Taghi en Saïd Razzouki.

In de eerste twee afleveringen van het vervolg is te zien hoe motorbende Caloh Wagoh door Taghi stelselmatig wordt ingezet als klusbedrijf voor moordopdrachten. Bendelid Tony de G. krijgt van zijn leiders het mes op de keel en moet liquidaties voorbereiden en uitvoeren. Maar wie is deze Tony de G.? Met niet eerder vertoonde beelden reconstrueert Van den Heuvel zijn moordleven én de vlucht van Tony de G. naar Spanje, nadat de grond hem in Nederland te heet onder de voeten wordt.

In het vervolg van De Jacht op de Mocro-Maffia komen al feiten aan bod, die de komende maanden in de megaprocessen Marengo, Eris en Orinus uitvoerig worden behandeld. Niet eerder werd zo uitgebreid verslag gedaan van de grootste politieonderzoeken naar georganiseerde misdaad in Nederland.

Over de mocro-maffia
Sinds 2012 wordt Nederland overspoeld door een golf van onderwereldgeweld, die door politie en Openbaar Ministerie worden toegeschreven aan de mocro-maffia. Inmiddels stierven meer dan vijftig mensen door liquidaties en vergismoorden. In de ogen van justitie is de criminele organisatie van Ridouan Taghi en Saïd Razzouki verantwoordelijk voor het merendeel van deze onderwereldmoorden. Na een wereldwijde klopjacht staan zij nu met vijftien andere verdachten terecht in het zogenoemde Marengo-proces. Justitie beschouwt motorclub Caloh Wagoh als een van de moordcommando’s van Taghi. Vijftien leden van deze club staan in een afzonderlijk proces terecht, het zogenoemde Eris-proces.

Over John van den Heuvel
Misdaadverslaggever John van den Heuvel schreef vele columns en artikelen over de mocro-maffia en kwam daardoor ook op de ‘dodenlijst’ van Taghi. Hij wordt sinds eind 2017 zwaar bewaakt. Voor Videoland maakte Van den Heuvel eerder documentaires over onder andere motorbende No Surrender, Willem Holleeder en Bram Moszkowicz.

Het tweede seizoen van De Jacht op de Mocro-Maffia is vanaf 4 december vijf weken lang te zien bij Videoland, met iedere vrijdag een nieuwe aflevering.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen