ITV Studios Netherlands produceert Moordfeest voor SBS6
maandag 27 november 2023

ITV Studios Netherlands produceert Moordfeest voor SBS6

Zeven bekende Nederlanders gaan in op een uitnodiging voor een feestelijke bruiloft op een chique locatie in het zuiden van het land. Wat zij niet weten, is dat zij hier niet heengaan om te feesten… maar om een moordzaak op te lossen. Een fictieve moordzaak.

Aan de hand van aanwijzingen, met behulp van hints en door succesvol onderzoek, moeten de gelegenheidsrechercheurs én de kijkers het moordmysterie zien te ontrafelen. Diegene die de identiteit van de dader heeft geraden en de meeste aanwijzingen heeft gevonden, wint het nieuwe tv-moordspel Moordfeest. De kijker maakt door mee te spelen kans op 10.000 euro. Moordfeest, met gastheer Hans Kesting, is op zaterdag 16 december om 20.00 uur te zien op SBS6.

De bekende bruiloftsgasten in Moordfeest – Kees Boot, Daphne Deckers, Victoria Koblenko, Patrick Martens, Guido Spek, Barrie Stevens en Georgina Verbaan – moeten serieus aan de bak. Zes van hen, welteverstaan. Eén van hen komt namelijk niet opdagen bij de trouwceremonie… vermoord. Alle zintuigen van de gasten gaan direct op scherp, want ieder detail telt.

Alles kan een aanwijzing of bewijs, en daarmee doorslaggevend, zijn in het onderzoek naar de identiteit van de dader. Een fictieve moordenaar die zich niet onder de groep speurders bevindt. Een bekende Nederlander die graag een kat-en-muisspel speelt, want hij of zij heeft bewust aanwijzingen en hints achtergelaten die verwijzen naar de toedracht van de moord én naar zijn of haar identiteit.

In het spannende moordonderzoek bezoeken de zes speurders de plaats delict, maar ook de vluchtroute van de moordenaar. Bovendien kunnen ze door goed op te letten extra aanwijzingen verdienen én inzage krijgen in het politiedossier. Elke BN’er wil de dader ontmaskeren en de beste rechercheur zijn. Het is dus maar de vraag in hoeverre zij samen optrekken en hun bevindingen met elkaar delen…

Het bewijsmateriaal dat de zes rechercheurs verzamelen, hebben zij nodig in de Kamer van Beschuldiging. Hier worden zij één voor één opgeroepen om dertien vragen te beantwoorden. Met als belangrijkste, laatste vraag: wie is de moordenaar? Pas als de spectaculaire arrestatie getoond wordt, blijkt wie die bekende moordenaar is, en dus ook wie van de groep BN’ers zich heeft ontpopt tot de beste moordzaakrechercheur. Wie tast volledig in het duister en wie ontmaskert de moordenaar?

Kijkers kunnen meespelen door te speuren naar hints, de QR-codes te scannen die tijdens de uitzending in beeld verschijnen en vervolgens op hun telefoon de vragen te beantwoorden die gesteld worden. De kijker die de moordenaar raadt en de meeste punten heeft verzameld, wint 10.000 euro.

Moordfeest is een format ontwikkeld door ITV Studios Netherlands in samenwerking met Talpa, en wordt geproduceerd door ITV Studios Netherlands.

Credits
Opdrachtgever: SBS6
Productiebedrijf: ITV Studios Netherlands
Format: ITV Studios, Talpa Entertainment Productions
Head of television: Sebastiaan Spaan
Gedelegeerd producent: Robbert Bruijs
Eindredactie: Etienne van Olm
Productieleiding: Donovan Pereira, Mike Beersma
Regie: David Grifhorst
Redactie: Jeffrey Hassing, Philo van Rijswijk, Annick van den Hooff, Dion Biesaart
Productie: Nikki Jansen, Samantha Arnold, Tanisha Feenstra, Maurice Relou, Vincent van Schie
Camjo: Peter van Zunderd, Jop van der Zee
Montage: Frank Grünbauer, Kim de Vries
Camera: Job Scholtze, Sander Mulkens, Lex Brouwer, Robin van Belzen, Martijn Hoiting
Geluid: The Crew, Peter Westbroek, Daan Oskam
Programmamanagement SBS: Judith Hülsenbeck
Voice-over: Hans Kesting
Lengte: 64 minuten
Aantal afleveringen: 1
Aantal draaidagen: 4
Eerste uitzending: 16 december, 20.00 uur, SBS6

Bron: Talpa Network/ITV Studios Netherlands/BM
Foto: William Rutten/Talpa

Bericht delen