I Care Producties maakt Ambassadeur voor 1 dag voor RTL 4
donderdag 7 december 2023

I Care Producties maakt Ambassadeur voor 1 dag voor RTL 4

In het programma Ambassadeur voor 1 dag vervult een bekende Nederlander voor één dag de rol van ambassadeur van een goed doel. Iedere aflevering staat een andere organisatie centraal.

De ambassadeur maakt kennis met de mensen die het goede doel zo hard nodig hebben, hoort hun indringende en aangrijpende verhalen én spreekt met deskundigen en vrijwilligers over het belang van donateurs die het goede doel ondersteunen. Ambassadeur voor 1 dag is vanaf 9 december om 17.30 uur wekelijks te zien bij RTL 4 en I Care Producties is de producent.

In de eerste aflevering van Ambassadeur voor 1 dag staat het Nationaal MS Fonds centraal. Presentatrice Vivian Slingerland ontmoet de 36-jarige Chantal. Drie jaar geleden kreeg zij de diagnose MS en sindsdien is haar leven totaal veranderd. Ze kan niet meer lopen, niet meer werken en niet meer voor haar zesjarige dochter zorgen. Haar grootste wens is dat er een medicijn wordt gevonden en ze haar leven weer kan oppakken. Ook spreekt Vivian Slingerland met een arts over deze verwoestende ziekte en met een neuroloog over de zoektocht naar het medicijn dat MS geneest.

In de volgende afleveringen zijn onder anderen Frans Duijts, Humberto Tan en Jaap Reesema als Ambassadeur voor 1 dag te zien. De producenten van deze serie bij I Care Producties zijn Edwin Mast en Jeroen Plemp, uitvoerend producent is Maartje van der Sande, de eindredactie is in handen van Linda Zuidinga, de redacteur is Marlieke Stuij en de productieleider Kitty van Stein.

Bron: I Care Producties/BM
Foto: Vivian Slingerland in gesprek met Chantal

Bericht delen