Huub Stapel maakt Langs de Schelde voor Omroep MAX
maandag 18 september 2023

Huub Stapel maakt Langs de Schelde voor Omroep MAX

Huub Stapel blijft voorlopig nog even op het water. De acteur en programmamaker mag voor Omroep MAX aan de slag met de nieuwe serie Langs de Schelde.

Langs de IJssel is momenteel een van de kijkcijferhits van NPO 2. Kijkers lopen weg met de reeks waarin Stapel ‘de onstuimige rivier’ volgt en onderweg bijzondere mensen en plaatsen ontdekt.

Het lukt Stapel en zijn ploeg om op plekken te komen die voor anderen gesloten blijven: “Maar dan laat je zien dat je serieus bent, en dan mag je binnenkomen.” Alles draait om de juiste aanpak: “Toewijding, respect en zorg. Als je daar een beetje lollig komt doen, kun je weg”, zo meldde hij aan tafel bij Humberto.

Met diezelfde aanpak starten Stapel en zijn productiemensen binnenkort aan Langs de Schelde. Er valt genoeg te zien: de 350 kilometer lange rivier loopt van het Noord-Franse Gouy verder door België en het zuidwesten van Nederland om uit te monden in de Noordzee.

Later in de uitzending bij Humberto vertelde Stapel over nog een ontwikkeling. “Ik heb nieuws. Ik mag het nu wel verklappen, het script van Amsterdamned 2 is klaar. We moeten het nog financieren, het kost 10 miljoen.” In het vervolg van de filmklassieker van Dick Maas uit 1988 speelt Stapel ook weer de hoofdrol.

Bron: Televizier/BM

Bericht delen