Human Playground van producent Scenery vanaf 30 september op Netflix
woensdag 21 september 2022

Human Playground van producent Scenery vanaf 30 september op Netflix

Human Playground, de zesdelige Netflix docuserie over de meest unieke sporten ter wereld, wordt op vrijdag 30 september internationaal gelanceerd in 193 landen. Mediabedrijf Scenery is verantwoordelijk voor de gehele productie en werkte daarvoor samen met voice-over en Hollywoodster Idris Elba, Andy Netley, editor van BBC Earth & Our Planet, regisseur Tomas Kaan, executive producer Rick Murray van Workerbee en creator en fotografe Hannelore Vandenbussche.

De high end docuserie gaat over de herkomst en evolutie van de meest unieke sporten over de hele wereld. Van eeuwenoude rituelen tot miljarden businesses. In zes afleveringen neemt voice-over Idris Elba de kijker over de hele wereld mee om te ontdekken: Why We Play.

Human Playground duikt in de wereld van onder andere de unieke kamelenraces met robots in de Verenigde Arabische Emiraten, big wave surfen in Nazaré Portugal en adelaar jagen in Kyrgyzstan. De camera’s streken ook neer in het oer Hollandse Friesland waar fierljeppen, beter bekend als polsstokverspringen, een traditionele sport is.

Tomas Kaan, regisseur Human Playground: “Ik wist dat we iets te pakken hadden toen we besloten ‘spel’ als lens te gebruiken om onszelf – de spelende mens – te onderzoeken. Alleen had ik van tevoren niet kunnen bedenken hoeveel kanten dit verhaal in zich heeft. Al die geuren en kleuren, emoties en culturen. Bloed en zweet dat tegen de lens spatte. Human Playground was op elke manier een onvergetelijk avontuur.”

Isidoor Roebers, founder Scenery en producent Human Playground: “Na vier jaar lang onder allerlei omstandigheden draaien in 25 landen tijdens een pandemie, zijn we enorm trots op het eindresultaat van deze Netflix docuserie. De gedachte dat deze serie straks over de hele wereld is te zien, voelt nu nog onwerkelijk.”

Human Playground begon als een idee voor een fotoboek door Hannelore Vandenbussche, die geïnspireerd raakte tijdens haar reizen als assistent-fotograaf van het zeer succesvolle koffietafelboek: Before they pass away. Zij heeft het haar missie gemaakt om de meest bijzondere sporten ter wereld in beeld te brengen.

Human Playground werpt een blik op de meest indrukwekkende speelvelden ter wereld en laat zien hoe ver mensen bereid zijn te gaan als het aankomt op het spelen van het spel. Human Playground gaat niet alleen over sport, het gaat over wat ons mens maakt”, aldus Hannelore Vandenbussche.

Human Playground wordt later dit jaar tevens op de grootste Chinese streamer Youku gelanceerd, waarmee de docuserie meer dan 1 miljard mensen kan bereiken. Het is de eerste Nederlands geproduceerde documentairereeks die wereldwijd lanceert op Netflix.

Bron: Banijay Benelux/BM

Bericht delen