Hollands Licht maakt dramaserie over leven Marco van Basten
donderdag 12 november 2020

Hollands Licht maakt dramaserie over leven Marco van Basten

Producent Hollands Licht heeft de wereldwijde verfilmingsrechten gekocht van bestseller Basta, de autobiografie van voetbalfenomeen Marco van Basten.

In Basta vertelt Marco van Basten het complete verhaal over zijn jeugd, de relatie met zijn ouders, zijn carrière – de gekte in Italië, het EK ’88, het mislukte WK ’90, zijn loopbaan als trainer –, de relatie met Johan Cruijff, het pijnlijke verhaal van zijn enkel, financiële tegenslagen, talloze successen en de vele dieptepunten.

Voor de ontwikkeling van de serie Basta gaat Hollands Licht een samenwerking aan met acteur Barry Atsma als creative consultant. Atsma is bekend als acteur van films en series (KLEM, Bankier van het Verzet), maar kijkt er naar uit om zich nu in deze andere rol in dit avontuur te storten.

Barry Atsma: “Ik heb hysterisch staan juichen bij zijn legendarische doelpunten en zat te janken op de bank bij zijn gedwongen afscheid in San Siro. Marco is voor mij een onbetwiste held, maar ik heb hem ook leren kennen als een fascinerend karakter vol tegenstrijdigheden. Extreem ambitieus, geniaal en veeleisend, maar tegelijkertijd kwetsbaar, zoekend en ontroerend oprecht. Zijn grilligheid is een geweldige bron voor een meeslepende tv-serie.”

Producent Dan Blazer van Hollands Licht: “Voor ons vormt het levensverhaal van een van de grootste voetbalfenomenen ter wereld een fantastisch uitgangspunt voor een dramaserie. De lat lag (en ligt) bij Marco altijd torenhoog, dat is voor ons bij de ontwikkeling van deze serie niet anders. Dit wordt een serie met internationale allure.”

Marco van Basten: “Ik had nooit gedacht dat ik een boek zou uitbrengen over mijn leven. Dat het er toch op deze manier van gekomen is, maakt me trots. Dat het nu ook internationaal verfilmd lijkt te gaan worden, verrast me nog meer. Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat.”

Bij welke zender de dramaserie in Nederland zal verschijnen is nog niet bekend.

Bron: Hollands Licht/BM

Bericht delen