Het Kinderziekenhuis krijgt tweede seizoen bij RTL 4
zaterdag 29 juni 2024

Het Kinderziekenhuis krijgt tweede seizoen bij RTL 4

In het RTL 4-programma Het Kinderziekenhuis opent het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht haar deuren om de verhalen van zieke kinderen, hun ouders en het zorgpersoneel te laten zien.

De zesdelige serie is op 4 juni van start gegaan en RTL heeft nu al besloten een tweede seizoen te laten maken door Vincent TV Producties. In de realityserie volgen we ouders die met hun zieke kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis verblijven of in dagbehandeling worden opgenomen.

We zien hoe artsen en verpleegkundigen ieder uur, iedere dag, zeven dagen per week levensreddende zorg bieden aan deze jonge patiënten in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Patiënten die een trauma hebben opgelopen, een chronische ziekte hebben, of levensbedreigend ziek zijn.

Eén ding hebben ze gemeen: ze schipperen vaak tussen hoop en vrees in deze fase van hun leven. De patiënten en hun ouders worden gevolgd tijdens moeilijk én aangrijpende momenten, maar ook als ze gelukkiger dan ooit het ziekenhuis verlaten omdat het beter gaat. De serie laat daarnaast de bevlogenheid van het zorgteam zien, waar de focus ligt op patiënten de best mogelijke behandeling en begeleiding geven. En waar beter worden en naar de toekomst kijken 24 uur per dag op nummer één staat.

Een woordvoerder van RTL zegt dat de zender erg tevreden is met Het Kinderziekenhuis en bevestigt dat er een tweede seizoen is besteld. Producent Vincent ter Voert (Vincent TV Producties): “We zijn blij met de waardering voor deze bijzondere serie en het vervolg dat we mogen maken.”

Bron: BM
Foto: RTL Nederland

Bericht delen