Herriemakers produceert nieuw seizoen Make Up Your Mind
zondag 26 maart 2023

Herriemakers produceert nieuw seizoen Make Up Your Mind

Make Up Your Mind keert terug met een nieuw seizoen. Dat is te zien vanaf zaterdag 8 april om 20.00 uur bij RTL 4. Herriemakers is de producent en er verschijnen vijf afleveringen.

Vijfentwintig nieuwe bekende Nederlanders zijn de uitdaging aangegaan en hebben zich laten transformeren tot dragqueens, inclusief hoge hakken, make-up en spectaculaire outfits. Aan de twee panels, onder leiding van teamcaptains Nikkie De Jager en Fred van Leer, de taak om te raden wie er schuilgaat achter de wimpers, stiletto’s en pruiken.

Onder leiding van presentator Carlo Boszhard gaan de Queens de strijd met elkaar aan op het podium. De vijfkoppige drag-vakjury onder leiding van Miss Envy Peru, en wekelijks een wisselend gast-dragjurylid, bepaalt wie erdoor gaat naar de volgende ronde en wie er afvalt.

Om alle overige deelnemers achter zich te laten, presenteren de Queens zich in de eerste ronde op de catwalk, gaan een lipsync duel aan met de andere Queens, en vertellen in de laatste ronde waarom ze moeten winnen in een victory speech. Aan de panels de taak om de verborgen hints in de outfits, dragnaam en muziek te herkennen, en zoveel mogelijk namen te raden.

Make Up Your Mind ging in 2021 van start met een eenmalige aflevering die 1,7 miljoen kijkers trok. In 2022 volgde een volledig seizoen van het programma. De populariteit van het programma komt onder andere voort uit de boodschap van acceptatie en inclusiviteit. Het format heeft inmiddels ook buiten Nederland succesvolle resultaten opgeleverd, zo is het programma te zien op RTL in Duitsland en verkocht aan zenders in Italië (RAI) en België (VTM).

Bron: RTL Nederland/BM
Foto: Rob Jacobs/RTL

Bericht delen