Goya Productions produceert Seksengelen voor PowNed
maandag 29 november 2021

Goya Productions produceert Seksengelen voor PowNed

Sekswerk is legaal en het oudste beroep ter wereld, maar heeft nog altijd te maken met hardnekkige vooroordelen. In de vierdelige documentaireserie Seksengelen laten vier vrouwelijke sekswerkers die vrijwillig voor dit werk kiezen ons gedurende een aantal maanden volledig toe in ieder aspect van hun leven, van de seksdates met klanten tot de dagelijkse strijd om geaccepteerd te worden.

Wat drijft de vrouwen dit werk te doen? Maakt hun werk daadwerkelijk gelukkig? En moeten we onze vooroordelen bijstellen? Een serie die de je meeneemt in een tot nu toe voor de media hermetisch gesloten wereld. Rauw, dichtbij, confronterend en zonder vooroordelen. Seksengelen is vanaf maandag 13 december om 21.25 uur te zien op NPO 3. De serie is geproduceerd door Goya Productions in coproductie met SimpelZodiak.

Het heersende idee in de samenleving is nog altijd dat sekswerk slecht is voor vrouwen. Vrouwen die dit werk doen zouden per definitie slachtoffers zijn van uitbuiting, psychisch niet in orde zijn of het werk enkel doen uit noodzaak. Maar wat weten we eigenlijk over deze vrouwen? In Seksengelen zien het verhaal van Emma, Lolita, Linda en Moira, vier jonge vrouwen die uit vrije wil seksuele diensten aanbieden voor geld.

Programmamaakster Sahar Meradji volgt de vrouwen nauwgezet en ziet hoe zij plezier en kracht halen uit hun werk, maar ook moeten opboksen tegen een veroordelende maatschappij. Een maatschappij die hen, ondanks hun legale beroep, vaak behandelt als criminelen. Zo verloor Linda op achttienjarige leeftijd als gevolg van het sekswerk haar vrienden, worstelt Emma met een dubbelleven omdat ze ook nog een kantoorbaan heeft en wordt Moira door haar huisbaas onder druk gezet om haar woning te verlaten.

Meradji: “We prijzen onszelf in Nederland om onze vrijheid en ruimdenkendheid, maar de realiteit is dat sekswerkers nog dagelijks een strijd voeren om acceptatie. Daarom geven deze vier vrouwen ons nu exclusief toegang tot ieder aspect van hun werk en privéleven. Ze willen een stem hebben, namens en voor alle vrouwen die dat niet hebben, omdat het tijd is voor het echte verhaal.”

Credits
Omroep: PowNed
Producent: Goya Productions in coproductie met SimpelZodiak
Regie: Sahar Meradji
Scenario: Sahar Meradji
Uitvoerend producent: Remco Garcia
Productie: Marjolijn Veenstra
Eindredactie: Sahar Meradji
Redactie: Esra de Kemp
Camera: Sahar Meradji
Montage: Pelle Wybenga
Voice-over: Sahar Meradji
Vormgeving: Silverfox-Graphics
Faciliteiten: Postlounge
Lengte (in minuten): 40
Aantal afleveringen: 4
Aantal draaidagen: 48
Datum eerste uitzending: 13 december, 21.25 uur, NPO 3

Bron: PowNed/Goya Productions/BM

Bericht delen