Frits Media produceert Het zal mij een zorg zijn voor SBS6
donderdag 2 juli 2020

Frits Media produceert Het zal mij een zorg zijn voor SBS6

In Het zal mij een zorg zijn volgen programmamakers Joep ten Hove en Thijs Meeuwsen (voorheen de Bucket Boys) mensen met dementie die wonen op Ouderenlandgoed Grootenhout in Brabant.

Op deze zorgboerderij, waar kwaliteit van leven hoog in het vaandel staat, wordt volgens een bijzondere visie geleefd. Joep en Thijs geven een kijkje in het dagelijks leven van de bewoners, ervaren hoe het is om zorgverlener te zijn en laten daarbij de ontroerende, schrijnende, maar vooral de menselijke kant van dementie zien. Het zal mij een zorg zijn is vanaf 27 juli om 21.30 uur bij SBS6 te zien.

De werknemers van de zorgboerderij doen er alles aan om de bewoners met dementie zoveel mogelijk geluksmomenten te bezorgen en de kwaliteit van leven hoog te houden. Herinneringen worden nieuw leven ingeblazen en bewoners krijgen de kans om hun zorgen te laten voor wat ze zijn. Verspreid over meerdere knusse woonruimtes, wonen de bewoners als het ware in een klein en overzichtelijk dorp bij elkaar. Joep en Thijs leren de bewoners kennen zoals ze nu zijn, en krijgen een kijkje in hun verleden.

Het zal mij een zorg zijn is geproduceerd door Frits Media. De serie bestaat uit vier afleveringen.

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen