EO-serie Typisch Betuwe vanaf 12 oktober op NPO 2
zaterdag 26 september 2020

EO-serie Typisch Betuwe vanaf 12 oktober op NPO 2

Tussen de rivieren de Waal en de Lek ligt de Betuwe. In dit mooie rivierengebied volgden de camera’s van Typisch drie maanden lang het gewone leven van bijzondere streekbewoners. Het programma Typisch Betuwe is vanaf maandag 12 oktober drie weken lang, van maandag tot en met donderdag, te zien om 19.15 uur bij de EO op NPO 2.

Wie de Betuwe zegt, zegt natuurlijk kersen. En de bekendste inwoner van deze streek? Die is in heel Nederland bekend. Hij heeft zelfs z’n eigen museum, het Flipje Museum in Tiel. Typisch volgde de vrijwilligers van dit museum.

Door het coronavirus hebben zij het druk met het handhaven van de meest ingewikkelde regels. Daar komt nog bij dat Flipje dit jaar zijn 85ste verjaardag viert. En dat gaat gepaard met tal van festiviteiten. Lukt het de vrijwilligers om dit alles in goede banen te leiden?

Ook Piet, ook bekend als Don Piero, komt voorbij in Typisch Betuwe. Deze Betuwenaar, steevast gekleed in tijger-outfit, is beroemd in Tiel en omstreken. Piet is op zoek naar de liefde, gaat hij die ook vinden? Verder maakt de kijker kennis met zwerver Robbie. Ooit was hij het voetbaltalent van de Betuwe. Maar door een blessure raakte hij verslaafd een drank en drugs en raakte aan lager wal. Hoe ziet het leven van een dakloze in de Betuwe eruit?

De Betuwe herbergt ook een heuse kermisfamilie, de familie Eckelboom. Drie weken lang is het wel en wee van deze kleurrijke familie te zien en wordt de kijker deelgenoot gemaakt van het kermisleven.

Typisch Betuwe is een onderdeel van de Typisch-reeks, waar de EO en BNNVARA afwisselend invulling aan geven.

Bron: EO/BM

Bericht delen