Fiction Valley produceert Netflix-serie over sekslijnen
zaterdag 27 juni 2020

Fiction Valley produceert Netflix-serie over sekslijnen

Netflix komt met een Nederlandse serie over de telefoonsekslijnen in de jaren tachtig. De serie, Dirty Lines, is geïnspireerd op het boek 06-Cowboys van Fred Saueressig. Het scenario wordt geschreven door Pieter Bart Korthuis. Fiction Valley is de producent.

De serie vertelt het verhaal van de jonge zakenman Frank Stigter. Na een aantal mislukte pogingen om een eigen zaak te beginnen, ziet Frank zijn kans schoon als de nationale telefoonmaatschappij PTT betaalnummers op de markt gaat brengen. Met hulp van zijn broer en zus en enkele dubieuze investeerders begint hij het eerste telecom-seks bedrijf van Europa. Wat begint als een knullig geïmproviseerd experiment in de garage van hun ouders, ontwikkelt zich in razend tempo tot een miljoenenindustrie.

Annemieke van Vliet, creative director en producent bij Fiction Valley: “Dat Fiction Valley het vertrouwen krijgt van Netflix om Dirty Lines te mogen produceren, vind ik een eer. Ik heb de afgelopen periode ervaren hoe het is om met hen te mogen samenwerken en heb bewondering voor de drive en de professionaliteit waarmee zij in deze tijd constructief haar blik op de toekomst houdt. Ik verheug me dan ook op onze samenwerking.”

De serie zal bij Netflix verschijnen in 2021.

Bron: RTL Boulevard/BM

Bericht delen