Fiction Valley maakt MAX-dramaserie Zussen
dinsdag 25 april 2023

Fiction Valley maakt MAX-dramaserie Zussen

Onlangs zijn de opnames van start gegaan voor de nieuwe achtdelige dramaserie Zussen. De serie draait om drie vrouwen die tot hun grote verrassing halfzussen blijken te zijn.

Zij erven niet alleen de boerderij van hun vader, maar worden ook geconfronteerd met andere geheimen die hij bij zich droeg. En hij niet alleen. De dramaserie zal in het voorjaar van 2024 te zien zijn op NPO 1. Zussen is een coproductie van Fiction Valley en Omroep MAX.

Als na het overlijden van haar vader blijkt dat hij nog twee dochters heeft, is dat een enorme schok voor boerendochter Rolinde. En niet alleen voor haar, maar ook voor haar halfzussen Nienke en Faya. De drie vrouwen zullen zich tot elkaar moeten zien te verhouden, maar ook tot zichzelf. Want wie ben je als je je verleden niet kent? Bovendien blijkt het leven van hun vader omgeven met mysterie, niet in de laatste plaats rond zijn overlijden. Want was zijn val in de gierput wel een ongeluk?

Cast
De hoofdrollen worden gespeeld door Huub Stapel (Flikken Rotterdam), Olga Zuiderhoek (Het geheime dagboek van Hendrik Groen), Joy Delima (Rampvlucht), Melody Klaver (Arcadia) en Fockeline Ouwerkerk (Deep Shit). Daarnaast maken vele bekende acteurs hun opwachting.

Het scenario van de serie is geschreven door Ingrid van Berkum (Lieve Mama, Hockeyvaders) en Martin van Steijn (De 12 van Oldenheim, Hockeyvaders). De regie is in handen van Annemarie van de Mond (The Takeover, Flikken) en Michiel de Jong (Hockeyvaders).

Bron: Omroep MAX/BM
Foto: Elmer van der Marel/MAX (Fockeline Ouwerkerk, Joy Delima en Melody Klaver)

Bericht delen