Familieserie Lampje vanaf 6 december op NPO Plus
woensdag 23 november 2022

Familieserie Lampje vanaf 6 december op NPO Plus

De familieserie Lampje, gebaseerd op het gelijknamige en veelbekroonde boek van Annet Schaap, is het sprookjesachtige verhaal in vier delen over de 11-jarige dochter van een vuurtorenwachter die een bijzondere vriendschap sluit met een jongen met een vissenstaart.

Lampje speelt zich af in een mysterieuze wereld van piraten, zeemeerminnen en het Zwarte Huis. Een wereld die is gecreëerd met behulp van unieke kostuums en locaties, visual effects en meeslepende muziek. Lampje is een verhaal over moed, vriendschap en over altijd mogen zijn wie je bent.

Lampje is een coproductie van VPRO en Juliet at Pupkin. Zij waren eerder verantwoordelijk voor succesvolle jeugddramaseries als de Gouden Kalf-winnaar Zeven kleine criminelen, de voor een Emmy genomineerde serie Taart en recent Rudy’s grote kerstshow.

De serie Lampje is vanaf dinsdag 6 december te bekijken op NPO Plus en maandag 2 tot en met donderdag 5 januari 2023 te zien om 19.30 uur op NPO Zapp.

Credits:
Omroep: VPRO
Producent: Juliet at Pupkin
Scenario: Mieke de Jong
Regie: Margien Rogaar
Cast: Lotte Jonker, Manu Gunning, Gijs Naber, Meral Polat, Els Dottermans, Christopher van Duijn, Sanne den Hartogh, Astrid van Eck, Joep van der Geest, Sabri Saad El Hamus, Leny Breederveld, Bert Luppes

Bron: VPRO/BM

Bericht delen