EO brengt vervolg Hallo, ik heb kanker
maandag 3 februari 2020

EO brengt vervolg Hallo, ik heb kanker

In 2017 maakte Nederland kennis met Catherine, Daimon, Julian en Rachel in het EO-programma Hallo, ik heb kanker. Drie jaar later nemen de vier tieners opnieuw de camera in handen om hun leven te filmen. Hoe is het nu met hen? Is de kanker nog steeds aanwezig of zijn ze inmiddels beter? En hoe gaan ze hiermee om?

In de twee nieuwe afleveringen wordt het duidelijk dat je kanker niet hebt voor even, maar voor het leven. Bij Daimon (12) is voor de derde keer leukemie geconstateerd en Julian (16) leeft met het idee dat het einde nadert. Ondanks dat de ziekte bij Catherine (16) en Rachel (18) op dit moment weg is, leven zij nog elke dag met de gevolgen ervan en de angst dat het terugkomt.

“Kanker zet hun leven op z’n kop, maar ze blijven moedig en positief. Dat vind ik zo knap en inspirerend”, vertelt EO-presentator Anne-Mar Zwart die de tieners regelmatig opzoekt in het programma en vragen stelt die anderen niet snel stellen. “Met het programma hoop ik kanker bespreekbaar te maken. Juist voor kinderen.”

In 2017 werd het programma Hallo, ik heb kanker op het Cinekid Festival verkozen tot Beste Nederlandse Televisieproductie in de categorie 6-12 jaar. De eerste serie wordt sinds afgelopen zondag 12 januari herhaald op NPO Zapp om 17.55 uur. De twee nieuwe afleveringen worden uitgezonden op 16 en 23 februari om 17.55 uur.

Bron: EO/BM
Foto: Ruben Timmerman/EO

Bericht delen