Trailer Videoland-serie Een Moord Kost Meer Levens
donderdag 2 november 2023

Trailer Videoland-serie Een Moord Kost Meer Levens

Een Moord Kost Meer Levens is gebaseerd op het levensverhaal van Paul Spruit en neemt de kijker mee in de huid en het hoofd van een moordenaar, in de jaren ’80. De serie is gebaseerd op het boek van Peter R. de Vries.

Hij publiceerde het in 1994 en doopte het tot zijn ‘beste boek’. Een Moord Kost Meer Levens werpt een blik op de belevingswereld van Paul: is waar je wieg staat bepalend of heb je je lot in eigen hand? De vierdelige serie is vanaf 14 november (de geboortedag van Peter R. de Vries) te streamen bij Videoland.

Producent Lucio Messercola: “Het was een langgekoesterde droom van Peter om dit boek te verfilmen. Vlak voor zijn overlijden waren we al best ver met de ontwikkeling. Samen met zijn familie hebben we het team rondom deze serie uiteindelijk zorgvuldig opgebouwd. Dat heeft geresulteerd in een prachtige, sterke cast en een zeer creatieve en talentvolle crew. Samen hebben we het verhaal, verteld door Paul Spruit en opgetekend door Peter, gevisualiseerd. Marco van Geffen schreef het scenario en regisseerde de serie.”

Marco van Geffen: “Ik ben erg blij dat we de eerste beelden kunnen delen van deze indrukwekkende, spannende serie. Ik werd exact twee jaar geleden door Lucio Messercola benaderd, met de vraag om de serie samen van de grond te krijgen en zei gelijk ja. Samen met de familie de Vries en producent Messercola heb ik vervolgens een scenario geschreven gebaseerd op het boek. En dat vervolgens met de geweldige cast op de set tot leven gebracht. Het was af en toe een uitdaging om het verhaal op de juiste manier te vertellen, omdat je te maken hebt met een op waarheid gebaseerd verhaal, maar dat vraagt juist om creativiteit, aanpassingsvermogen en inventiviteit. Ik ben dan ook enorm trots op het eindresultaat.”

Synopsis
Als zijn vader wordt gearresteerd voor de geruchtmakende moorden op twee kinderen is Paul Spruit nog een puber. Het gezin weet niets van de misdaden van hun vader. Als alles aan het licht komt is voor het gezin Spruit geen normaal leven meer mogelijk. Pauls moeder haalt ten einde raad haar ex-man in huis. Deze is gewelddadig. Omdat aangiftes niets uithalen neemt Paul het recht in eigen hand: in blinde woede steekt hij zijn stiefvader dood. De daden van Pauls vader blijven hem achtervolgen. Paul probeert zijn moeder en zus te beschermen, maar dat lijkt bijna onmogelijk. Het gehele gezin Spruit lijkt beschadigd door de schokkende gebeurtenissen uit het verleden.

Cast
De hoofdrollen worden vertolkt door Chris Peters en Jacob Derwig, die Paul en Gerard Spruit spelen. Monic Hendrickx speelt in de serie de rol van moeder Gré. Andere rollen zijn er voor Melody Klaver en Martijn Fischer. Acteur Erik de Vogel is gecast als rechercheur Kramer, die de zaak onderzoekt. Ook Justin Swagerman, Terence Schreurs, Lisa Zweerman, Willemien Slot, Joshua Albano, Pamela Teves, Chris Tates en Poal Cairo maken deel uit van de cast.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen