Documentaire over gratie Frank Masmeijer op Viaplay
donderdag 25 mei 2023

Documentaire over gratie Frank Masmeijer op Viaplay

Vanaf zaterdag 17 juni is de nieuwe documentaire Gratie: Het Ware Verhaal van Frank Masmeijer te zien op Viaplay. De documentaire belicht het leven van voormalig tv-presentator Frank Masmeijer, die in 2014 werd gearresteerd op verdenking van drugshandel.

De media raakten niet uitgepraat over deze zaak, die leidde tot een veroordeling van 9 jaar gevangenisstraf en een boete van 90.000 euro. Toen koning Willem Alexander op 20 juli 2022 Frank Masmeijer gratie verleende kwam dit voor het publiek en Frank zelf als een grote verrassing.

Regisseur Roy Dames duikt op de voor hem kenmerkende wijze in het leven van de ooit zo geliefde showmaster en de mensen om hem heen. Hij gaat op zoek naar het ware verhaal en probeert antwoord te krijgen op de vragen waar heel Nederland benieuwd naar is: ‘Hoe heeft het zover kunnen komen met deze voormalige profvoetballer, zanger en tv-persoonlijkheid?’, ‘Wat was zijn aandeel in de drugshandel?’ en ‘Waarom heeft hij voor de criminaliteit gekozen?’

De documentaire volgt Frank in het jaar na zijn vrijlating uit de gevangenis en zijn weg terug naar de maatschappij. We zien hem worstelen met de gevolgen van zijn daden en zijn verlangen naar een nieuw begin. Met zijn eigenzinnige aanpak weet Roy ons dichtbij de complexe en fascinerende persoonlijkheid van Frank Masmeijer te brengen. Met een mix van humor en soms ongemakkelijke momenten, schetst hij een compleet beeld voor de kijkers.

Gratie: Het Ware Verhaal van Frank Masmeijer is geregisseerd door Roy Dames, geproduceerd door SimpelZodiak en is vanaf 17 juni te zien op Viaplay. De documentaire biedt een onthullende kijk op een van de meest besproken en controversiële figuren uit de recente Nederlandse entertainmentwereld.

Bron: Viaplay/BM
Foto: Jeroen Nieuwhuis/Viaplay

Bericht delen