Documentaire over gigolo’s bij Videoland
zondag 17 april 2022

Documentaire over gigolo’s bij Videoland

Regisseur Jesse Bleekemolen, die onder meer de veelgeprezen film Leef over atleet Bibian Mentel maakte, heeft een documentaire gerealiseerd voor Videoland. Op 20 april verschijnt Gigolo, waarvoor hij in de wereld duikt van mannen die tegen betaling seks hebben met vrouwen.

“In deze documentaire bekijken we de vooroordelen en taboes die er zijn over gigolo’s en hun klanten”, aldus de maker. Bleekemolen volgde drie verschillende gigolo’s die werkzaam zijn als high class escort. Gigolo is geproduceerd door ITV Studios.

De gigolo’s doen het werk naast hun fulltime baan. De mannen moeten er wel een baan bij hebben omdat niet al te veel vrouwen bereid zijn hun portemonnee te trekken voor seks. En voor een gigolo uit het hogere segment ben je al snel 400 à 500 euro per twee uur kwijt.

De 24-jarige Bleekemolen begon zijn carrière op twaalfjarige leeftijd als stagiair bij Eyeworks, het bedrijf van Reinout Oerlemans. Op zijn achttiende leverde hij zijn eerste speelfilm af, Fataal, over een twintiger die slachtoffer wordt van zinloos geweld.

Credits Gigolo
Opdrachtgever: Videoland
Productiebedrijf: ITV Studios
Productieleiding: Jurgen Hoogenberk
Regie: Jesse Bleekemolen
Programmamanagement Videoland: Jan Boelen
Montage: Synco Scholvinck
Camera: Casper van Oort
Geluid: Kevin Marijnissen
Lengte (in minuten): 52
Aantal afleveringen: 1
Aantal draaidagen: 11
Datum eerste uitzending: 20 april, Videoland

Bron: ITV Studios/BM

Bericht delen