Documentaire over Amsterdamse comedyclub Boom Chicago in productie
dinsdag 21 mei 2024

Documentaire over Amsterdamse comedyclub Boom Chicago in productie

Er komt een internationale documentaire over de Amsterdamse comedyclub Boom Chicago. Grote Amerikaanse sterren zoals Seth Meyers, Jason Sudeikis, Jordan Peele en Amber Ruffin begonnen hun carrière in de kleine comedyclub op de Rozengracht.

De documentaire is gebaseerd op het boek Boom Chicago Presents the 30 Most Important Years in Dutch History. Het zal onder andere bestaan uit archiefbeelden en interviews met beroemde oudgedienden.

De film wordt geregisseerd door Sanne Kortooms en Marte Visser. Kortooms is bekend van onder meer de documentaire Bewariërs, die momenteel in de Nederlandse bioscopen draait. De productie is in handen van Rainproof Media in samenwerking met Boom Chicago.

Boom Chicago ontstond in 1993, toen de Amerikaanse stand-upcomedians Andrew Moskos en Pep Rosenfeld hun eigen improvisatiegezelschap startten. Samen met de Nederlandse Saskia Maas maakten ze van Boom Chicago een springplank voor talloze wereldberoemde comedytalenten. De comedyclub dient nog steeds als broedplaats voor creatief talent uit binnen- en buitenland.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen