Derde seizoen Onze Boerderij vanaf 6 september op NPO 1
donderdag 27 augustus 2020

Derde seizoen Onze Boerderij vanaf 6 september op NPO 1

Vorige seizoenen werd het Yvon Jaspers in Onze Boerderij wel duidelijk dat het boerenleven niet altijd zo romantisch is als het lijkt. Nog nooit zagen we zoveel boeren als de laatste tijd in het nieuws en op de snelweg met hun trekkers onderweg naar het Malieveld.

Van stikstofproblemen en milieu-eisen tot kritiek op hoeveel vee we in ons land houden. De vraag die bij veel boeren dagelijks door het hoofd speelt is: hoe nu verder? Op die vraag zoekt Yvon het antwoord in de derde reeks van Onze Boerderij. Het programma is vanaf zondag 6 september te zien om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Yvon Jaspers: “Het is steeds opnieuw een eye opener om je te realiseren dat wij zo weinig weten van het echte boerenleven. Ook al loop ik inmiddels heel wat jaartjes rond op erven, toch stap ik in een nieuwe wereld als zij mij gaan vertellen over hun dagelijkse bestaan. Datzelfde geldt voor de nieuwe boeren in Onze Boerderij. Welk prachtig verhaal gaat er schuil achter een kers? Hoe komt iemand erop om zijn boerentoekomst veilig te stellen door een kip groenten en kruiden te voeren dat ‘ie oranje poten krijgt? Realiseren wij ons eigenlijk wel dat veel boeren ook jaren kennen zonder inkomsten? Door dit programma ga je echt anders kijken naar wat er elke dag op je bord komt.”

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen