Denkend aan Holland keert terug op NPO 1
vrijdag 18 augustus 2023

Denkend aan Holland keert terug op NPO 1

Janny van der Heijden en André van Duin trotseren deze zomer de Nederlandse wateren voor het vijfde seizoen van Denkend aan Holland.

Het bekende vaarduo gaat met hun bootje op ontdekkingstocht en volgt weer prachtige vaarroutes. Onderweg maken Janny en André verrassende uitstapjes. Denkend aan Holland is vanaf zaterdag 26 augustus om 22.05 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Dit jaar varen Janny en André over de Gelderse IJssel, gaan ze met hun bootje naar André’s geboortestad: Rotterdam, bezoeken ze vestingsteden Gorinchem, Woudrichem en Heusden én genieten ze van de kronkelende Overijsselse Vecht. Uiteraard is scheepshond Nhaan ook van de partij, zij houdt een oogje in het zeil.

Webserie Janny vaart wel
Janny van der Heijden vaart voor Denkend aan Holland al jaren door Nederland. Op het water ziet ze veel gebeuren waar ze zich over verbaast. Waarom mag je de naam van je boot niet veranderen, hoe ga je zonder brokken door een sluis en waarom sla je een fles champagne kapot bij het dopen?

Voor de webserie Janny vaart wel kijkt Janny mee met mensen die dagelijks op en rond het water werken en leven. Denk aan sluiswachters, havenmeesters, de waterpolitie en pontbestuurders. Bij hen zoekt Janny antwoorden op deze en andere vragen. De webserie is vanaf 26 augustus te zien op NPO Start.

Bron: Omroep MAX/BM
Foto: Elvin Boer/MAX

Bericht delen