De Haaien produceert documentaireserie De Amazone voor BNNVARA
dinsdag 11 februari 2020

De Haaien produceert documentaireserie De Amazone voor BNNVARA

Beelden van het brandende bos gingen afgelopen zomer de wereld over. Het leidde internationaal tot woede en verontwaardiging. Maar het regenwoud wordt al veel langer bedreigd. In de zesdelige documentaireserie De Amazone reist Sandra Korstjens, Latijns-Amerika correspondent voor onder meer RTL Nieuws, kriskras door dit unieke gebied.

Van de goudzoekers in Suriname tot de sojaboeren in Brazilië en van de oorspronkelijke bewoners van Ecuador tot illegale cocaplukkers in Colombia. Ze tekent hun verhalen op, luistert naar de bedreigingen en gaat op zoek naar de kansen die het bos biedt. De Amazone is vanaf 23 februari elke zondag om 20.35 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Sandra Korstjens: “Doordat het gebied zo groot en ondoordringbaar is, weten we eigenlijk niet goed wat zich precies afspeelt in de Amazone. Terwijl het grote gevolgen heeft voor de rest van de wereld. In de serie kom ik op plekken die letterlijk en figuurlijk mijlenver van ons verwijderd zijn. Ik spreek met bewoners wiens leven onder druk staat door de verwoesting van het bos, maar zeker ook met de mensen die van het bos profiteren en overleven dankzij de rijkdom aan grondstoffen. Hun verhaal is belangrijk om te begrijpen waarom zij doen wat ze doen. Dat is volgens mij de enige manier om uiteindelijk oplossingen te bedenken.”

De Amazone is een co-productie van De Haaien en BNNVARA naar een idee van Adelheid Kapteijn, die ook de research doet. Michiel Cotterink is de regisseur van de serie.

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Michiel Cotterink/BNNVARA

Bericht delen