De Bankzitters in nieuwe serie op Prime Video
dinsdag 18 april 2023

De Bankzitters in nieuwe serie op Prime Video

YouTube-sterren Raoul, Koen, Matthy, Robbie en Milo, beter bekend als De Bankzitters, lanceren op 21 april een eigen reisprogramma op de SVOD-service Prime Video.

In de nieuwe serie Van A naar Onbekend reizen de influencers in vijf afleveringen de wereld rond. De Prime Video serie is ontwikkeld en geproduceerd door het Amsterdamse videobureau Team5pm.

Crossmediaal format
De Bankzitters zijn de sterren van Van A naar Onbekend, waarin zij samen de wereld over reizen. De vijf influencers verkennen in iedere aflevering een nieuw land en gaan op zoek naar clues die hen uiteindelijk naar een verrassingslocatie leiden. Na iedere reis is er ook een Aftertalk beschikbaar op Prime Video, waarin De Bankzitters napraten over de hoogtepunten van hun avontuur. De bestemmingen van hun reizen krijgen ze iedere woensdag te horen in een speciaal seizoen van het populaire YouTube-format De Knop, dat start op 19 april.

Samenwerking Team5pm
Team5pm is verantwoordelijk voor de creatie, productie en distributie van het nieuwe Prime Video format. Het videobureau werkt al sinds 2018 samen met Prime Video aan hun social video campagnes, in Nederland en Scandinavië. Met de videoserie Van A naar Onbekend voegt Team5pm nu ook een Prime Video serie toe aan het portfolio.

Frank de Wit, Managing Director Team5pm: “Ik ben enorm trots op de mooie samenwerking die wij met Prime Video hebben, die met deze nieuwe videoserie nog verder is verrijkt. Het format is ontwikkeld op basis van een uitgebreide data-analyse van kijkgedrag bij een gecompliceerd te bereiken publiek. Deze doelgroep heeft een gefragmenteerd kijkgedrag en is lastig te bereiken met traditionele vormen van marketing. Daarom hebben wij een crossmediaal format ontwikkeld, dat van start gaat op YouTube waar we al een community hebben opgebouwd, en wat je verder kan kijken op de SVOD-service van Prime Video. Een unieke approach die ervoor kan zorgen dat de opgebouwde YouTube-community de overstap maakt naar abonnee op Prime Video.”

De Bankzitters
De Bankzitters is een populaire groep YouTubers die sinds 2015 gezamenlijk video’s maken en muziek uitbrengen. Inmiddels heeft het YouTube-kanaal meer dan 750.000 abonnees en meer dan 400 miljoen views op de teller staan. Hun populairste nummer Je Blik Richting Mij stond gedurende vijf weken in de Nederlandse Top 40. De Bankzitters waren ook te zien op het YouTube-kanaal van Prime Video, in de succesvolle, chaotische talkshow De Knop. Deze afleveringen zijn bedacht, geproduceerd en gedistribueerd door Team5pm en meer dan 5,3 miljoen keer bekeken.

Bron: Team5PM/BM

Bericht delen