Danny & The Americans vanaf 28 juli bij de VPRO
woensdag 12 juli 2023

Danny & The Americans vanaf 28 juli bij de VPRO

Danny Ghosen reist in Danny & The Americans langs de rafelranden van de Amerikaanse samenleving op zoek naar waar het wringt. Dat doet hij op zijn eigen manier: onbevooroordeeld en nieuwsgierig.

Danny & The Americans is vanaf vrijdag 28 juli om 21.05 uur te zien bij de VPRO op NPO 2 en tevens op YouTube. Danny onderzoekt onder meer de opioïdencrisis, urban cowboys, de stijging in wapenbezit onder Aziatische Amerikanen en tot slot de studentenhuisvesting.

Killerdrug Fentanyl, 28 juli
Danny gaat in San Francisco in gesprek met gebruikers van Fentanyl. Nooit eerder had Amerika te maken met een drug die zo goedkoop, verslavend en verwoestend is.

Cowboys, gangs en guns, 4 augustus
Danny gaat op pad met de mannen van ‘Urban Saddles’ in Los Angeles. Zij trekken op paarden de buurten van LA in om jongeren te behoeden voor het verkeerde pad en uit de handen van beruchte gangs te houden.

De haat tegen Aziatische Amerikanen, 11 augustus
Sinds corona en voormalig president Trump die corona ’de Chinese griep’ noemde, worden Amerikanen met een Aziatische achtergrond genegeerd, uitgescholden en aangevallen. Inmiddels zijn deze Amerikaanse Aziaten de snelst groeiende groep onder wapenbezitters.

Student en dakloos in de VS, 18 augustus
Danny struint parkeerplaatsen langs de westkust af waar studenten in auto’s leven omdat ze geen geld hebben voor een huis.

Over Danny Ghosen
Danny Ghosen (Beirut, 1978) begon zijn loopbaan bij MTNL (Multiculturele Televisie Nederland) maar stapte snel over naar PowNed waar hij opviel door zijn vasthoudendheid. Voor de EO maakte hij onder andere Rot op naar je eigen land. Sinds 2016 werkte Ghosen voor de NTR waar hij het veelgeprezen Danny in Arabistan en De slag om Libanon maakte. Sinds januari 2021 maakt hij Danny’s wereld voor de VPRO, waarin hij de kijker meeneemt naar nieuwe spraakmakende werelden, onzichtbaar voor de meesten, maar toch vlakbij, indringend en actueel.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen