Danny Ghosen maakt tweeluik over The Brotherhood
vrijdag 23 oktober 2020

Danny Ghosen maakt tweeluik over The Brotherhood

Journalist en documentairemaker Danny Ghosen duikt voor het tweeluik Danny & The Brotherhood in de wereld van The Brotherhood Sin Miedo. In twee delen zien we hoe Ghosen kennismaakt met de club, die is ontstaan nadat motorclubs als de Hell’s Angels, No Surrender en Satudarah verboden werden.

Ghosen weet, net als in zijn programma Danny Op Straat, deuren te openen die voor anderen gesloten blijven. Danny & The Brotherhood is op maandag 23 november en maandag 30 november om 21.30 uur te zien bij NTR op NPO 3.

Nu een aantal grote motorclubs verboden zijn, kruipt het club-bloed waar het niet gaan kan. Oud-leden van de motorclubs én nieuwe leden verenigen zich nu als nieuwe ‘brotherhoods’. De mannen van Sin Miedo delen met Danny wie ze zijn en waarom de brotherhood zo belangrijk voor ze is.

Ghosen is erbij als ze twee nieuwe ‘chapters’ inwijden. Dit eindigt met een groot feest in hun geheime clubhuis. De club heeft ook een gecompliceerde relatie met politie en lokale overheden. De politie houdt hen naar eigen zeggen structureel in de gaten en met de gemeente voeren ze een verhitte strijd om hun clubhuis te behouden.

The Brotherhood Sin Miedo uit Utrecht bestaat inmiddels uit zeven chapters of afdelingen door het hele land. Op het eerste gezicht lijken hun outfits en hun uiterlijke verschijnselen heel erg op die van een authentieke motorclub, maar volgens de mannen zelf zijn ze dat absoluut niet.

Ghosen: “Het OM was zo trots dat het eindelijk gelukt is om grote motorclubs te verbieden. Maar wat je nu ziet is dat het leidt tot versplintering. En deze nieuwkomers zijn keihard bezig om mensen te rekruteren. In de afgelopen jaren zijn in Nederland allerlei brotherhoods en motorclubs uit de grond gestampt. De grote vraag is: Wie zijn deze nieuwe Brotherhood-leden? Wat houdt hun kameraadschap in? En waar staan ze voor?”

Bron: NTR/BM

Bericht delen