Concept Street maakt Laurent, het wonderkind voor Videoland
vrijdag 9 september 2022

Concept Street maakt Laurent, het wonderkind voor Videoland

“Ik denk dat Laurent heel belangrijk gaat worden voor de mensheid”, zegt Alexander Simons, de trotse vader van de Nederlands-Belgische Laurent (12 jaar) in de nieuwe Videoland documentaire Laurent, het wonderkind. In deze docu geven de hoogbegaafde Laurent en zijn ouders een exclusieve inkijk in hun bijzondere leven.

De jonge Laurent, met een IQ hoger dan 145, mag zich sinds deze maand officieel ‘Master of Science’ noemen. Laurent rondde drie keer sneller zijn Master in de kwantum-fysica af aan de Universiteit van Antwerpen, en ook nog eens summa cum laude. Hij is daarmee één van de slimste kinderen ter wereld.

Laurent heeft een ambitieus doel voor ogen: Het bereiken van onsterfelijkheid door het ontwikkelen van artificiële organen. “Als het me lukt, gaan we niet meer dood”, zegt hij. “Wat Laurent kan, is uniek, ongezien”, zegt moeder Lydia.

In de nieuwe Videoland documentaire vertelt Laurent openhartig over zijn leven, zijn studie en zijn toekomstplannen. Omdat zijn ouders druk waren met hun drie florerende tandartspraktijken, hebben ze er voor gekozen om een deel van de opvoeding van Laurent samen te doen met zijn opa en oma (de ouders van vader Alexander).

Die ontdekten dat hun kleinkind bijzondere gaven had. Sinds Laurent is gaan studeren zijn Alexander en Lydia hun zoon gaan begeleiden en zijn carrière gaan managen omdat hun wonderkind vanuit de hele wereld op veel belangstelling kan rekenen.

Laurent, het wonderkind is vanaf 23 september te zien bij Videoland in Nederland en bij Streamz in België. De documentaire is geproduceerd door Concept Street.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen