Concept Street produceert Against All Odds – the Daily Paper story voor Prime Video
dinsdag 30 mei 2023

Concept Street produceert Against All Odds – the Daily Paper story voor Prime Video

Het Nederlandse modemerk Daily Paper heeft voor het eerst camera’s toegelaten achter de schermen van het succesvolle, snelgroeiende bedrijf. Het resultaat is te zien in de vierdelige documentaireserie Against All Odds – the Daily Paper story, die vanaf donderdag 15 juni te zien is op Prime Video.

De serie vertelt het inspirerende verhaal van de Amsterdamse jeugdvrienden Abderrahmane, Hussein en Jefferson, wiens blog uitgroeit tot een van meest invloedrijkse streetstyle merken van Europa. Met hun boodschap inclusivity, community en African heritage willen ze de wereld veroveren.

Het lukt ze om winkels te openen in Amsterdam, Londen en New York en samenwerkingen aan te gaan met grote merken en artiesten. Grote nationale en internationale sterren omarmen het label: Hef, Frenkie de Jong, Jorja Smith, J Balvin, Burna Boy, Jay-Z, Michelle Obama, J. Cole en Lewis Hamilton. Ook in Nederland is Daily Paper niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Door de grote populariteit van het merk lijkt het de mensen achter Daily Paper makkelijk af te gaan maar het kost veel bloed, zweet, tranen én geld. Covid gooit roet in het eten wat betreft de plannen in New York. En om een volgende stap te maken qua groei besluiten ze samen dat er een investeerder nodig is.

CEO Rodney Lam, die zich bij het bedrijf aansloot in 2017, gaat op zoek naar geschikte partijen. Maar verschillen van inzicht over de strategie leiden tot verhitte discussies. Tegelijkertijd gaat een langgekoesterde jongensdroom in vervulling: de samenwerking met Ajax. En dan moet er ook nog een feest worden georganiseerd voor hun tienjarig bestaan in hun hometown Amsterdam.

Slaagt Daily Paper erin om alsnog Amerika te veroveren? Wordt er een investeerder gevonden om alle ambities waar te maken? Blijven de oprichters vechten voor hun legacy? En hoe ziet de toekomst eruit?

Against All Odds – the Daily Paper story is geproduceerd door Concept Street. De regie is in handen van Gracia Witteman, Lin van den Bremer en Lotje Deelman.

Bron: Concept Street/BM

Bericht delen