Concept Street maakt Restaurant Misverstand voor SBS6
woensdag 29 juli 2020

Concept Street maakt Restaurant Misverstand voor SBS6

Maurice (67) kreeg zo’n anderhalf jaar geleden de diagnose Lewy Body dementie, een bijzondere vorm met schommelingen in de geestelijke achteruitgang. Daardoor is hij het ene moment helder, maar kan hij op het andere moment juist extreem vergeetachtig zijn.

In het programma Restaurant Misverstand volgen we Maurice en nog acht mensen met dementie. Zij gaan onder de bezielende leiding van chef-kok Ron Blaauw als restaurantmedewerker aan de slag. Geen van allen heeft ervaring in de horeca. SBS6 en Alzheimer Nederland willen met het programma begrip voor en kennis over dementie vergroten. Restaurant Misverstand is vanaf 31 augustus te zien bij SBS6 en Johnny de Mol is de presentator.

Het programma The restaurant that makes mistakes werd in 2019 voor het eerst uitgezonden in Groot-Brittannië. De Nederlandse versie, Restaurant Misverstand, wordt geproduceerd door Concept Street. De VriendenLoterij maakt het programma mede mogelijk. De Loterij steunt Alzheimer Nederland al jarenlang in haar missie dementie te voorkomen, te genezen en de levenskwaliteit van mensen met dementie te verbeteren.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: William Rutten/Talpa

Bericht delen