Blue Circle maakt Briljant! voor RTL 4
maandag 17 februari 2020

Blue Circle maakt Briljant! voor RTL 4

In Briljant!, gepresenteerd door John Williams, krijgen creatieve geesten en briljante uitvinders de kans om hun concepten te pitchen bij experts. Elke aflevering wordt op een andere locatie opgenomen, waar innovatieve denkers hun uitvindingen en oplossingen voor maatschappelijke problemen presenteren.

Aan het eind van elke aflevering wordt het briljantste concept door het publiek beloond met een geldprijs van 10.000 euro. Briljant! is vanaf maandag 9 maart wekelijks om 21.25 uur te zien bij RTL 4 en wordt geproduceerd door Blue Circle.

Alledaagse gebruiksvoorwerpen vloeien vaak voort uit de hersenspinsels van innovatieve creatievelingen. De paperclip, de stoel, het wiel: sinds ze bestaan kunnen we ons bijna niet meer voorstellen dat we ooit zonder ze konden. Soms heeft een uitvinding net een extra steuntje in de rug nodig om opgepikt en verder ontwikkeld te worden. In Briljant! onderwerpen heldere geesten hun oplossingen voor de problemen van de moderne wereld aan het aanwezige publiek én aan de mening van experts uit de vakgebieden lifestyle, eco en technologie.

Onder anderen Diederik Jekel, Cindy Pielstroom, Vivianne Bendermacher en Ruud Koornstra maken deel uit van het tienkoppige panel van experts. Zij beoordelen, in wisselende opstellingen van zes, de in hun vakgebied gepitchte concepten op haalbaarheid, originaliteit en presentatie.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen