Bilal Wahib: altijd, altijd bij Prime Video
zaterdag 23 september 2023

Bilal Wahib: altijd, altijd bij Prime Video

Producent Scenery brengt de emotionele trailer naar buiten van de nieuwe documentaire Bilal Wahib: altijd, altijd van regisseur Anne de Clercq.

Daarin is te zien hoe het leven van Bilal Wahib in één klap verandert na de beruchte livestream en hoe hij met behulp van familie, vrienden en docenten de scherven probeert bij elkaar te rapen. De documentaire gaat zondag 24 september in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht en is vanaf vrijdag 29 september te zien op Prime Video.

De Amsterdamse Bilal Wahib (1999) werd een rijzende ster die zich zonder acteeropleiding opwerkte tot Shooting Star op het filmfestival van Berlijn en een Gouden Kalf ontving voor zijn rol in Paradise Drifters. Het grote publiek leerde Bilal kennen door zijn rollen in de serie Mocro Maffia en de speelfilm De Libi. Daarnaast beklom hij de Nederlandse hitparade met nummers als 501 en nummer 1-hit Tigers.

In 2021 stopten alle samenwerkingen van Bilal met onder meer de NPO en muzieklabel TopNotch, na een livestream op Instagram waar hij een ongepast verzoek deed aan een minderjarige jongen.

Anne de Clercq volgt Bilal vanaf het moment dat zijn leven niet meer hetzelfde is en geeft de kijker niet alleen een blik in zijn leven; zij zoekt juist de confrontatie op met Wahib om erachter te komen wat er in zijn hoofd omgaat. Terwijl Bilal zijn diploma op de Toneelschool wil halen, creëert De Clercq een eigen toneelspel met Bilal om te reflecteren op zijn leven voor, tijdens en na het tragische voorval.

Bilal Wahib: altijd, altijd is geproduceerd door Lea Fels en Isidoor Roebers van Scenery.

Bron: Prime Video/BM

Bericht delen