Bert Kuizenga presenteert tweede seizoen 1 Euro per Gesprek
woensdag 21 december 2022

Bert Kuizenga presenteert tweede seizoen 1 Euro per Gesprek

Hij bedacht én presenteert 1 Euro per Gesprek: Bert Kuizenga. Na de succesvolle serie in 2022 klapt de presentator vanaf 2 januari tien werkdagen op rij zijn tafel en twee stoeltjes uit.

Op tafel pronkt een klein houten huisje voor het bescheiden contributiegeld, want de ontmoeting is niet helemaal vrijblijvend. Bert Kuizenga gaat op marktpleinen en andere strategische stekken in stad of dorp in gesprek met voorbijgangers die iets aan hem willen toevertrouwen.

Over de liefde en de lusten en lasten van het leven. Klein en groot leed. Over religie, relaties, rouw, werk, kinderen en intens geluk. De mensen die spontaan bij Bert aan tafel komen, spelen zelf de hoofdrol en dat allemaal voor 1 Euro per Gesprek.

Van Almelo tot Maastricht. Van Amsterdam tot Zwolle. En van Eindhoven-de-gekste tot de bekakte fine fleur in Laren: de nieuwsgierige crew van producent FC Klap reist met presentator Bert Kuizenga door het land. Het decor is even sober als prikkelend: een lege stoel, een tafel en Bert Kuizenga op die andere stoel. Wie neemt de uitnodiging aan? Bert zit klaar voor die ene munt en dat spannende uitgangspunt: 1 Euro per Gesprek

Presentator Kuizenga gaat altijd met open vizier de gesprekken in. “Meestal heeft degene die bij mij aan tafel komt zitten iets op het hart, dat varieert van pril geluk en klein leed tot groot verdriet. In Eindhoven barstte Carlos in huilen uit omdat hij na vijf herseninfarcten weer een beetje kon praten. Aan de ene kant schaamde hij zich omdat hij zo moeilijk uit zijn woorden kon komen, maar aan de kant waren die tranen van geluk dat hij nog leefde, zijn vrouw bij hem was gebleven en dat hij dit met mij mocht delen. En dus ook met de rest van Nederland, vroeg ik hem? Ja hoor, want hij was gewoon blij met dit gesprek.”

De eerste uitzending van 1 Euro per Gesprek is te zien op maandag 2 januari om 16.30 uur op NPO 1 en daarna twee weken elke werkdag bij Omroep MAX.

Bron: FC Klap/BM

Bericht delen