Beeldbrigade produceert Corsokoorts in Sint Jansklooster voor SBS6
woensdag 21 februari 2024

Beeldbrigade produceert Corsokoorts in Sint Jansklooster voor SBS6

In de kop van Overijssel, tussen Meppel en Giethoorn, ligt het boerendorp Sint Jansklooster. Een unieke gemeenschap waar saamhorigheid heerst. Een dorp ook waar regels en wetgeving nog weleens worden ondermijnd. Ieder jaar, op de derde vrijdag van augustus, staat het dorp op z’n kop.

Dan trekt een imposante stoet door het dorp. Een showparade met torenhoge spektakelstukken, bekleed met miljoenen dahlia’s: het bloemencorso. Deze onschuldige dorpstraditie is uitgegroeid tot een enorm evenement. In voorbereiding op de grote dag lopen de spanningen en de emoties in Sint Jansklooster hoog op en neemt de sfeer in het dorp koortsachtige vormen aan.

De nieuwe realityserie Corsokoorts in Sint Jansklooster is vanaf 2 april iedere dinsdag om 20.30 uur te zien bij SBS6. Beeldbrigade is de producent. In de serie zien we leden van rivaliserende corsogroepen met ieder hun eigen karakter, maar met een gemeenschappelijk goed: de liefde voor het bouwen van hun corsowagen. Terwijl de weken tot het corso nog maar op twee handen te tellen zijn, neemt de spanning in het dorp toe.

De corsogroepen ruiken de finish, maar persoonlijke obstakels, een verwoestende storm en extreme droogte bemoeilijken een soepele eindsprint. De portretten in Corsokoorts in Sint Jansklooster schetsen de unieke verhalen en tradities van de inwoners van het dorp.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: Wessel de Groot/Talpa

Bericht delen