Beeldbrigade maakt nieuw seizoen URK! voor SBS6
donderdag 17 december 2020

Beeldbrigade maakt nieuw seizoen URK! voor SBS6

Op maandag 4 januari start het derde seizoen van URK! bij SBS6 in een tijd dat alles nog pais en vree was. Het is zomer en de bewoners van het vissersdorpje kampen ook met het coronavirus.

Door de pandemie verhuurt Teun ‘Föhn’ noodgedwongen zijn panden, zowel de B&B als het boetiekhotel. Maar gelukkig heeft hij een nieuwe passie, namelijk interieurdesign. De eerste klant is zijn knorrige vriend Albert, die zijn eigen café aankleedt in Midden-Oosterse sferen.

Huisvrouw Nelie verruilt samen met haar twee jongste kinderen huis en haard voor een avontuurlijke vakantie in eigen land. Nu de tweeling flink is afgevallen, zet Mathilde haar zinnen op ‘grote pappen’ en drijft de nieuwe vlam van Gerda hen steeds verder uit elkaar. Hoe gaat dit aflopen?

Momenteel verkeert Urk in onrustig vaarwater. Vuurwerkrellen en brandstichting maken het vissersdorpje Urk eerder berucht, dan beroemd. Volgens de flamboyante Teun ‘Föhn’ valt het allemaal wel mee en kan hij nog prima over straat. Visbezorger Tony maakt zich wel zorgen. Voorafgaand aan de eerste aflevering geven de personages uit de tv-serie hun mening over de actuele situatie op Urk.

Het leven op Urk
In URK! wordt een aantal opmerkelijke dorpsgenoten met totaal verschillende achtergronden tijdens hun dagelijkse bezigheden op de voet gevolgd. De portretten in URK! onthullen niet alleen bijzonderheden in het leven van de Urkers, maar ook een aantal onvermoede gewoontes in het kleine vissersdorp. Urk is dus allesbehalve een doorsnee gemeenschap. Deze tv-serie laat het dorp met haar kleurrijke bewoners zien met hun ups en downs, maar ook de verrassende gezichten en unieke verhalen.

URK! wordt geproduceerd door Beeldbrigade. Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf maandag 4 januari, 21.30 – 22.30 uur.

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen