AVROTROS werkt aan historische dramaserie De Stamhouder
zondag 23 augustus 2020

AVROTROS werkt aan historische dramaserie De Stamhouder

Sallie Harmsen, Gijs Scholten van Aschat, Marcel Hensema, Robert de Hoog en Matthijs van de Sande Bakhuyzen vertolken de hoofdrollen in de verfilming van Alexander Münninghoffs geprezen autobiografische boek De Stamhouder.

Diederik van Rooijen, bekend van Penoza, tekent voor de regie. De opnames van de achtdelige historische dramaserie staan gepland vanaf najaar 2020. De Stamhouder wordt naar verwachting eind 2021 uitgezonden op NPO 1.

De Stamhouder vertelt het verhaal van Alexander Münninghoff (Matthijs van de Sande Bakhuyzen, foto), die eind jaren ‘60 als een blok valt voor de zelfverzekerde, vrijgevochten Ellen (Sallie Harmsen). Wanneer hij na een mooie liefdesnacht bekent dat zijn vader, Frans Münninghoff (Robert de Hoog als jonge Frans, Marcel Hensema als oude Frans), tijdens de oorlog een SS’er was, reageert Ellen echter afwijzend.

Haar familie heeft zwaar geleden onder de oorlog. Ze verdwijnt uit zijn leven, om er een goede maand later weer in te verschijnen. Ze is zwanger. De twintigers willen het kind houden en besluiten te trouwen. Maar dan wel op voorwaarde dat Alexander afrekent met zijn duistere familieverleden. Alexander komt er vervolgens achter dat hij maar bitter weinig weet over zijn ouders en grootvader (Gijs Scholten van Aschat).

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen