AVROTROS produceert jeugddrama-serie De zomer van Zoë
donderdag 30 juli 2020

AVROTROS produceert jeugddrama-serie De zomer van Zoë

In de nieuwe jeugddrama-serie De zomer van Zoë ziet het leven van de 14-jarige Zoë er heel anders uit als haar vader het coronavirus krijgt. Haar vader ligt voor zijn herstel in een revalidatiecentrum, waardoor Zoë’s moeder hard aan het werk moet om het gezin te onderhouden.

Zoë is vaak alleen, maar gelukkig kan ze veel tijd doorbrengen op de manege met haar verzorgpony Storm. Helaas verandert alles als één van de rijkeluismeisjes Storm van haar probeert af te pakken. In de tiendelige jeugdserie komen thema’s als eenzaamheid, jaloezie, vriendschap en verliefdheid aan bod.

De zomer van Zoë is vanaf vrijdag 14 augustus wekelijks om 15.00 uur te zien op het NPO Zapp YouTube-kanaal. Op zaterdag 17 oktober vanaf 12.50 uur wordt de hele serie als marathon op tv uitgezonden bij AVROTROS op NPO Zapp. Het serie is intern gemaakt door AVROTROS en het verhaal is naar een idee van Nicole Dirksen. De regisseur is Timon Moll.

Zoë (Gioia Parijs, bekend van het Junior Songfestival) brengt haar zomer door op de manege, samen met Kate (Florien Ferdinandus) en haar BFF Julia (Miencke Kalloe). Om gratis les te krijgen op Storm, doet Zoë klusjes op de manege. Ze traint voor een belangrijke springwedstrijd waarmee ze 10.000 euro kan winnen voor haar gezin. Ze krijgt hierbij hulp van de 15-jarige stalhulp Daan (Matheu Hinzen). Daan is smoorverliefd op Zoë, maar Zoë heeft niks door en is druk met het verzorgen van Storm.

Als de rijke Kelly (Fleur Hogerheyde) voor haar verjaardag een pony mag uitzoeken en tot grote ontsteltenis van iedereen kiest voor Storm, lijkt het erop dat Zoë niet meer mee kan doen aan de springwedstrijd. Samen met Kate smeedt ze een plannetje om stiekem door te trainen met Storm. Het lijkt het erop dat Zoë en Storm toch mee kunnen doen aan de wedstrijd.

Maar dan wordt ze gechanteerd door Stijn, Kate’s tweelingbroer (Sonny van Utteren) die Zoë dreigt te verraden. Lukt het Zoë toch nog om mee te doen aan de wedstrijd om die felbegeerde 10.000 euro voor haar ouders te winnen? En welke rol speelt de verliefde Daan hierin?

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen