Anne de Clercq regisseert Bilal Wahib: altijd, altijd voor Prime Video
woensdag 30 augustus 2023

Anne de Clercq regisseert Bilal Wahib: altijd, altijd voor Prime Video

In de documentaire Bilal Wahib: altijd, altijd van Anne de Clercq staat het leven van Bilal Wahib centraal als zijn carrière plots stil kom te liggen en zijn wereld op z’n kop staat door het beruchte voorval in 2021.

Middels intieme gesprekken tussen Anne en Bilal en reconstructies van Bilals leven die zich afspelen op een filmset, laat De Clercq de menselijke kant zien van een jonge acteur en zanger die zijn leven weer probeert op te pakken, nadat hij door de industrie en de maatschappij keihard is gecanceld.

De Amsterdamse Bilal Wahib (1999) werd een rijzende ster die zich zonder acteeropleiding opwerkte tot Shooting Star op het filmfestival van Berlijn en een Gouden Kalf ontving voor zijn rol in Paradise Drifters. Het grote publiek leerde Bilal kennen door zijn rollen in de serie Mocro Maffia en de speelfilm De Libi. Daarnaast beklom hij de Nederlandse hitparade met nummers als 501 en nummer 1-hit Tigers.

In 2021 stopten alle samenwerkingen van Bilal met onder meer de NPO en muzieklabel TopNotch, na een livestream op Instagram waar hij een ongepast verzoek deed aan een minderjarige jongen.

Anne de Clercq volgt Bilal vanaf het moment dat zijn leven niet meer hetzelfde is en geeft de kijker niet alleen een blik in zijn leven; zij zoekt juist de confrontatie op met Wahib om erachter te komen wat er in zijn hoofd omgaat. Terwijl Bilal zijn diploma op de Toneelschool wil halen, creëert De Clercq een eigen toneelspel met Bilal om te reflecteren op zijn leven voor, tijdens en na het tragische voorval.

Bilal Wahib: altijd, altijd is geproduceerd door Lea Fels en Isidoor Roebers van Scenery. De documentaire gaat in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht op zondag 24 september 2023 en is vanaf vrijdag 29 september 2023 te zien op Prime Video.

Bron: Scenery/BM

Bericht delen