12 bekende Nederlanders vanaf 1 april op de vlucht in Hunted into the wild VIPS
zondag 31 maart 2024

12 bekende Nederlanders vanaf 1 april op de vlucht in Hunted into the wild VIPS

Twaalf bekende Nederlanders slaan in Hunted into the Wild VIPS op de vlucht in de rauwe natuur van Noorwegen. Het programma is vanaf maandag 1 april om 20.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1. SimpelZodiak is de producent.

TikTokkers Pieter Valley en Appie Mussa, dj’s Sander en Jordy Huisman (Kris Kross Amsterdam), bioloog Mátyás Bittenbinder en ecoloog Sterrin Smalbrugge, zangeres Do en model en presentatrice Loiza Lamers, ex-basketbalster Chatilla van Grinsven en cabaretier Steven Brunswijk en televisie,- en theatermakers Krista en Marcelle Arriëns (De Sekszusjes) zijn het doelwit van een zenuwslopende klopjacht.

Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt en alles sporen nalaat? Wie lukt het om via het extractiepunt het land te verlaten? De natuurkenners Mátyás en Sterrin weten van alle voortvluchtigen het meeste over de planten en dieren, maar wat weten ze over hunters? Vriendinnen Loiza en Do zijn vastberaden zich niet te laten kennen door de wildernis.

Chatilla en Steven bundelen hun krachten voor deze barre overlevingstocht, maar hoe ver komen zij met hun humor en sportiviteit? Voor een snelle grap draaien online content creators Appie en Pieter hun hand niet om. In de ruige natuur moeten de twee ook hun serieuze survival skills aanboren. Hoe stelt de wildernis de broederband tussen de dj-broers Sander en Jordy Huisman op de proef? En ook die van De Sekszusjes, Marcelle en Krista?

Overgeleverd aan de wildernis en alle uitdagingen die daarbij horen, zijn de voortvluchtigen helemaal op zichzelf aangewezen. De zes duo’s slaan tegelijk op de vlucht nadat ze per helikopter worden gedropt. Vanaf dat moment begint een fysieke en mentale uitputtingsslag en de zoektocht naar aanwijzingen voor het extractiepunt.

Op het moment dat de duo’s aan hun vlucht beginnen, komen op het hoofdkwartier de eerste beelden binnen. Operationeel leider Marcel van de Ven is met zijn gespecialiseerde team neergestreken aan de rand van het gebied. Aangevuld met drie mobiele hunterteams, met specialisten in onder andere het tracken van sporen, zetten zij alles op alles om de voortvluchtigen op te pakken.

Bron: AVROTROS/BM
Foto: dj’s Sander en Jordy Huisman (Kris Kross Amsterdam)

Bericht delen