VPRO wil geen grote regiewagens meer
donderdag 21 maart 2019

VPRO wil geen grote regiewagens meer

In opdracht van de VPRO heeft het mediatechnologiebedrijf NEP afgelopen zondag 17 maart de eerste succesvolle live-uitzending van Buitenhof verzorgd met de nieuwste ‘remote regie-oplossing’.

Met deze flexibele oplossing wordt de grote regiewagen op locatie vervangen door een datacenter in combinatie met een mobiele remote regie-oplossing. Deze kan met minimale middelen naar de locatie vervoerd worden en door het plug & play-principe worden aangesloten.

De mobiele regie is door een glasvezelverbinding gekoppeld aan het datacenter van NEP in Hilversum, waar alle technische apparatuur is gecentraliseerd. Vanuit studio De Veemvloer in Amsterdam kan alle techniek op zowel locatie als in het datacenter van NEP worden aangestuurd.

Het grote voordeel is dat de grote regiewagens nu niet meer door Nederland hoeven te rijden en in binnensteden hoeven te staan, waardoor de productie van het programma een stuk milieuvriendelijker is.

Bovendien kan de techniek meteen weer ingezet worden voor een ander programma, door gebruik te maken van de gecentraliseerde resources. Vanaf zondag 14 april wordt ook het programma VPRO Boeken volledig op deze milieuvriendelijke en efficiënte wijze geproduceerd.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen