Voicebooking.com breidt uit met online sounddesign
Dinsdag 16 januari 2018

Voicebooking.com breidt uit met online sounddesign

Voicebooking.com, Nederlands grootste webshop voor voice-overs, breidt de dienstverlening uit met online sounddesign. Sounddesigner Gijs Friesen leidt de nieuwe unit. Voicebooking.com is een online stemmenbureau dat werkt als een webwinkel: transparant, met snelle levertijden en vaste tarieven. 

Jente Kater, voormalig radio dj, oprichter en ceo van Voicebooking.com, had de ambitie om van voice-over werk een fast moving product te maken. Met het aantrekken van Gijs Friesen zet het bedrijf nu de volgende stap: volgens dezelfde principes in zeer korte tijd een volledig verzorgde soundtrack leveren.

Voicebooking.com haakt hiermee in op de ontwikkelingen in de markt, aldus Kater. “Producenten en hun opdrachtgevers stellen hogere eisen aan de kwaliteit van videocontent; aan het beeld én aan de audio, van de stemmen tot aan de effecten, de muziek en de gehele mix. Tegelijkertijd zien we dat ook reclamebureaus steeds meer online videoproducties maken. Ze kiezen ervoor om deze goedkopere producties niet naar dezelfde state-of-the-art geluidsstudio te brengen als bijvoorbeeld een spot voor Heineken. Zij kloppen steeds vaker bij ons aan omdat de prijs-kwaliteitverhouding gunstig is en wij snel leveren.’

Kater: “Ik dacht altijd dat ze de studio oversloegen vanwege de prijs, maar het gaat meer om een bepaalde snelheid die ze willen houden. Wij hebben het proces zo ingericht dat opdrachten en eventuele correcties binnen een paar uur gedaan kunnen worden. We hebben een tool ontwikkeld waarbij je sommige aanpassingen zelf kunt toepassen, zonder in te boeten op de kwaliteit. En we hebben een leger van audiomensen die allemaal op de Voicebooking-manier werken – er is altijd iemand beschikbaar. “

Voicebooking.com werkte al met sounddesigner Gijs Friesen, die sinds twee jaar een eigen full service audio-postproductiestudio heeft. Sounddesign, audiomixage en mastering voor uitleganimaties, webvideo’s, commercials en VR/360 graden video’s; het kan allemaal online bij hem worden besteld.

Friesen en Kater besloten de krachten te bundelen en online sounddesign aan te bieden vanuit Voicebooking.com. Friesen: “Voicebooking.com beschikt over een wereldwijd netwerk aan professionele sounddesigners en voice-overs die allemaal op een bepaalde manier werken, vanuit hun eigen locatie. Het creatieve proces kan online plaatsvinden, waarbij de klant inbelt en meeluistert, of bij ons in de studio.”

Bron: Voicebooking.com/BM

Bericht delen