Dinsdag 16 januari 2018

Van de vloer: Nikki Broersma-Beers

De meest gebruikte LSM (Live Slowmotion Machine) is door de firma EVS ontwikkeld en wordt onder andere ingezet voor het maken van slowmotions tijdens registraties van sportwedstrijden. Het apparaat is niet meer weg te denken bij live televisie en een meerwaarde bij allerlei programma’s.

Iemand die deze supercomputer, door middel van een remote bedient, noemen we een LSM operator. Een relatief onbekende en vaak onbegrepen functie, die steeds belangrijker en complexer wordt. Nikki Broersma-Beers van Argus Producties is technisch en vooral ook inhoudelijk heel sterk met de LSM, vandaar dat ze in het decembernummer van Broadcast Magazine ruim baan krijgt in de rubriek Van de vloer.

Broersma-Beers zat achter de LSM bij de kroning en de Europa Leaguefinale in 2013, bij talloze andere grote evenementen en afgelopen zomer nog bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro voor hockey en mountainbiken. Tegenwoordig is ze ook wekelijks slomoregisseur bij grote (sport)evenementen. In die rol krijgt ze meer verantwoordelijkheden, verdeelt ze de taken onder LSM operators en prijst ze de beste herhalingen vanuit de juiste hoeken aan. “Jarenlang heb ik er achter gezeten en veel afgekeken. Nu mag ik zelf naast de regisseur zitten en kan ik inhoudelijk meedenken. Als slomoregisseur ben ik ook weer een stapje dichter bij het verwezenlijken van mijn grote droom, want het vak van regisseur heb ik altijd het meest interessant gevonden. Ik hoop in de toekomst zelf de regie te mogen doen bij grote live evenementen.”

Het complete interview is te lezen in BM 359. Nog geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van de speciale aanbieding.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen