dinsdag 16 januari 2018

Van de vloer: Eduard Huis In’t Veld

Eduard Huis In’t Veld regisseerde dit jaar voor de 26e keer het North Sea Jazz Festival, voor de 25e keer Pinkpop en alweer voor de 18e keer Lowlands. Hij werkt voor Omroep MAX, AVROTROS, KRO-NCRV en is altijd druk met verschillende losse projecten.

De altijd vrolijke regisseur is inmiddels 44 jaar werkzaam in omroepland, maar kan er nog steeds geen genoeg van krijgen. Hij bruist van de energie en spreekt vol passie en vuur over zijn vak. Ook in het oktobernummer van Broadcast Magazine, dat hem uitgebreid portretteert in de serie Van de vloer.
Het registreren van muziek is altijd een belangrijk specialisme gebleven. “Ik vind het heerlijk om bij festivals als Lowlands, Pinkpop en North Sea Jazz het onderste uit de kan te halen. Zonder enige repetitie, niet wetend wat er precies komen zal en met alle beperkingen die grote artiesten ons opleggen. Zij hebben vaak slechte ervaringen in het buitenland en kennen onze Nederlandse standaard nog niet, daarom willen ze camera’s op en rond het podium aan banden leggen. Het is de uitdaging om dan de grenzen op te zoeken en het management van die bands te tonen dat wij precies weten waar we mee bezig zijn.”
Het complete interview met Eduard Huis In’t Veld is te lezen in Broadcast Magazine 357. Nog geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van de speciale actie.

Bron: Broadcast Magazine

 

Bericht delen