United verzorgt postproductie Zomer in Zeeland
Dinsdag 16 januari 2018

United verzorgt postproductie Zomer in Zeeland

United heeft de gehele postproductie van IDTV’s dramaserie Zomer in Zeeland verzorgd. De UHD-specialist was verantwoordelijk voor de hele workflow rond de UHD-productie. Beeld, geluid, colorgrading, mastering; het hele proces van postproductie is bedacht en uitgevoerd door United. De serie is vanaf vanavond te zien op SBS 6.

De serie draait om een columnist die met zijn gezin naar Zeeland verhuist. De reeks is opgenomen met een Arri Alexa, een high end UHD-camera die veel data verbruikt. “Een omvangrijke UHD-productie als Zomer in Zeeland levert zo’n drie-en-een-halve speelfilm aan materiaal op. Dat is dus heel veel, zeker voor Nederlandse begrippen”, zegt Bob Soetekouw, de editor die de IDTV-productie op zich heeft genomen.

United ontwierp een compleet geautomatiseerde workflow, waarbij editor Soetekouw bijna dagelijks via een ftp-server nieuwe opnamen kon binnenhalen, automatisch verwerkt tot makkelijk monteerbare HD-bestanden. De audio werd los opgenomen en via de workflow automatisch synchroon gelegd met het beeld. Als een kant- en-klaar pakket ontving de editor dit in een bin van edit-programma Avid. Het materiaal was eerder al met behulp van de opnamegegevens (metadata) van de Arri Alexa camera gerubriceerd per draaidag om het overzicht niet te verliezen. 

“We wilden een werkbare situatie creëren waarbij zowel de high res-bestanden als de lage resolutie bestanden automatisch verwerkt werden en verschillende partijen als grading, edit of sound zonder problemen snel bij de content konden komen”, zegt Thijs van de Kamp, workflow consultant van United.

Bron: United/BM

Bericht delen