Dinsdag 16 januari 2018

United ontwikkelt Connected Camera

Content die in postproductie wordt bewerkt terwijl de ENG-ploeg nog aan het draaien is. Het klinkt als toekomstmuziek, maar dat is het niet. Als eerste bedrijf ter wereld ontwikkelde United, in samenwerking met Mobile Viewpoint, een hardware device waarmee de klant qua kosten, kwaliteit en workflow efficiëntie kan halen: Connected Camera.

Connected Camera is gebaseerd op een bestaand product van Mobile Viewpoint. “Wij hebben samen een nieuwe workflow en techniek bedacht”, vertelt Jeroen van Rossum, Manager Business Development & Innovation bij United. “Vervolgens hebben wij een software ontwikkeld die content, zodra deze binnenkomt, omzet naar een formaat dat direct voor montage te gebruiken is.”

Met Connected Camera, een kastje dat aan de camera wordt bevestigd, wordt het gedraaide beeld automatisch richting het postproductieplatform gepusht. Een fractie nadat de camera aan gaat, loopt het beeld in lagere resolutie in Hilversum binnen. Zo kan de montage beginnen wanneer de ploeg nog op locatie is. Na de montage worden de relevante hoge resolutie beelden geautomatiseerd bij de camera op locatie opgehaald. De gemonteerde beelden worden vervolgens automatisch vervangen door beeld in hoge resolutie. Er zijn drie manieren om de data te verzenden: via 4G, wifi en/of een LAN-verbinding.

“Het is uniek dat beeldmateriaal binnen een minuut beschikbaar is voor postproductie”, legt Joop Donker, Manager ENG bij United, uit. “Met deze toepassing komen wij tegemoet aan de wens van de klant om content zo snel mogelijk in hoge kwaliteit te kunnen gebruiken. Het beeld in lage resolutie is al zo goed dat dit geschikt is voor bijvoorbeeld internetpublicatie. Bij breaking news is het tevens mogelijk om live te streamen naar de uitzending. Wereldwijd is United het eerste bedrijf dat Connected Camera aanbiedt en daar zijn wij vanzelfsprekend trots op.”

RTL Boulevard is het eerste programma dat de Connected Camera-unit in gebruik heeft genomen. Maarten Bartstra, Production Director bij producent Blue Circle, noemt de nieuwe oplossing een uitkomst.  “Onze ENG-ploegen kunnen nu veel dichter op de uitzending draaien. Deze toepassing biedt ons ultieme flexibiliteit.”

Bron: United/BM

Bericht delen