dinsdag 16 januari 2018

United faciliteert EK Atletiek

In opdracht van host broadcaster NOS faciliteert United de registratie van het EK Atletiek 2016. Deze opdracht is één van de meest omvangrijke in de geschiedenis van United in een toch al drukke sportzomer, met onder meer het EK Voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen.

Het EK Atletiek is een omvangrijk meercameraproject waarbij 77 camera’s, 8 regiewagens en 200 crewleden van United zijn betrokken. De beelden worden afgenomen door maar liefst 27 landen. Extra uitdaging is het compacte wedstrijdprogramma: alle 44 disciplines worden in slechts vijf dagen afgewerkt in plaats van de gebruikelijke zes. Een zo kort mogelijk programma voor de sporters had de voorkeur vanwege de Olympische Spelen in Rio. Dat betekent extra druk op de organisatie, aangezien er nu meer wedstrijdonderdelen parallel lopen; soms vinden wel acht of negen onderdelen tegelijk plaats. Bovendien is het evenement verspreid over twee locaties.

Behalve de volledige registratie van alle wedstrijdonderdelen is United ook verantwoordelijk voor het Technisch Operationeel Centrum (TOC), het EVS-netwerk, de commentaarposities en de dedicated live mix zone. De voorbereiding op het gebied van projectmanagement, logistiek en planning begon driekwart jaar geleden om alle faciliteiten en mensen beschikbaar te krijgen. Hiervoor wordt nauw samen gewerkt met de technische productie van NOS en zusterbedrijven als VideoHouse en EMP.

In opdracht van Amsterdam 2016, de organisatie achter het EK Atletiek, verzorgt United ook de event presentation. Met een portable regie en drie camera’s worden beelden op de big screens in het Olympisch Stadion en het Museumplein gerealiseerd. Dat wordt aangevuld met vormgeving van de afdeling Graphics en content die de bezoekers zelf over het EK Atletiek delen via social media. Het tool MediaConnect verzamelt deze berichten automatisch. Redactieleden plaatsen de gedeelde filmpjes, foto’s en Twitter-berichten via diezelfde tool op de big screens, maar ook op de website, de app, de social media-kanalen van Amsterdam2016. Aan MediaConnect is ook een press portal gekoppeld waar geaccrediteerde pers content kan downloaden ter montage of directe uitzending op televisie of internet.

Facts & Figures: 1500 atleten uit 50 landen, 44 wedstrijddisciplines in 5 dagen, 200 crewleden van United, 77 camera’s, 8 regiewagens,1 TOC met feeds voor 27 landen, 25 EVS’en, 80 kilometer aan kabels.

Bron: United/Broadcast Magazin

Bericht delen