dinsdag 16 januari 2018

United faciliteert de MTV EMA 2016

United verzorgt deze week de complete technische infrastructuur van de MTV European Music Awards (EMA), één van ’s werelds grootste muziekspektakels. Het is de vierde keer dat United de MTV EMA voorziet van alle denkbare technisch faciliteiten voor de registratie van de diverse onderdelen die samen leiden tot de live uitzending van zondagavond.

Eerder deed het Hilversumse bedrijf dat al in Glasgow, Amsterdam en Milaan. Door middel van een grote hoeveelheid netwerkapparatuur is elk stukje content beschikbaar. Bolke Burnaby Lautier, manager special projects: “Alle onderdelen staan via een fiber-netwerk met elkaar in contact, via speciale servers. Zo creëren we een compleet netwerk waar iedereen content vandaan kan plukken. Of je de regie voor de uitzending in Amerika doet, of video’s voor social media nodig hebt, medewerkers kunnen constant bij alle bestanden. Welke edit of welke clip je ook nodig hebt.”

Om dat allemaal mogelijk te maken, is United met ruim 100 medewerkers en een indrukwekkende hoeveelheid technische apparatuur neergestreken in Rotterdam. United levert onder meer 13 voertuigen waaronder 5 grote reportagewagens, een volledig digitale audiowagen, een DDP-truck, 14 mobiele editsets, 100 monitoren en schermen, 38 camera’s en kilometers aan kabel. Ook is er een compleet state of the art intercomsysteem opgezet, waarmee honderden mensen voortdurend met elkaar in contact kunnen staan.

Tijdens de EMA worden diverse awards uitgereikt aan (Europese) muzikanten en artiesten. Ook treden sterren als Bruno Mars, Zara larsson, Lukas Graham, Shawn Mendes, DNCE en de Nederlandse deejays Martin Garrix en Afrojack op. Jaarlijks kijken wereldwijd zo’n 40 miljoen mensen, verdeeld over meer dan 60 televisiezenders naar de internationale show. Het totaal aantal views op internet loopt tegen de 200 miljoen. De MTV European Music Awards worden voor de 23e keer gehouden.

Bron: United/Broadcast Magazine

 

Bericht delen