dinsdag 16 januari 2018

United bouwt innovatieve mobiele 4K-set

United verzorgt wereldwijd de technische realisatie voor The Grand Tour van online streamingdienst Amazon Prime. United heeft voor de productie een custom flypack gebouwd. Deze mobiele set bevat een speciaal ontwikkeld record rack om de hoeveelheid data real time te kunnen verwerken.

In The Grand Tour, een spin-off van Top Gear, komt presentatietrio Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May weer samen. De Amazon Prime-show wordt gedraaid in een studiotent die op verschillende locaties ter wereld wordt neergezet. Dit vereist een reizende high-end oplossing die enerzijds light weight is, maar anderzijds aan de eisen van Amazon Prime voldoet.

“De nieuwe set is tweeledig”, vertelt Bolke Burnaby Lautier, manager special projects bij United. “Hij bestaat uit een deel camera en recording, dat een 4K, wide color [2020] file inclusief proxy oplevert. Hierdoor kan er direct mee worden gemonteerd. Het andere deel is een uitgebreid audiopakket waarmee het programma wordt opgenomen, inclusief een volledige PA-set voor extra versterking.”

Het flypack, dat in drie maanden is gebouwd, moest aan strenge eisen voldoen. Burnaby Lautier: “Op de meeste locaties moet alle equipment worden ingevlogen, dus hebben we een lichte en compacte set nodig. Nu reizen we met dertien pallets, die in totaal 4700 kilo wegen. Hierin zit alles wat we nodig hebben: camera’s, dolly’s, monitoren, audiomixers, zaalversterking, bekabeling, tafels en zelfs een set voor koffie en thee. En dat is héél belangrijk voor de Engelse klant, voor wie de tea break nog steeds heilig is.”

Om tot een dergelijke flypack te komen, is expertise nodig. “Je moet exact weten wat je meeneemt. Het mag niet gebeuren dat je er op een berg in Zuid-Afrika achter komt dat je een kabeltje mist.” De vuurdoop van de nieuw ontwikkelde The Grand Tour-set was in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg. Tot groot genoegen van Burnaby Lautier en zijn team. “De set is fantastisch om mee te werken. Het kost 4 uur om hem op te zetten en 2 uur om alles weer in te pakken. Alles wat daar tussen zit, loopt als een zonnetje.”

The Grand Tour is vanaf 18 november te zien via de betaalde streamingdienst van Amazon. Wekelijks staat er een nieuwe aflevering online. United is verantwoordelijk voor alle afleveringen.

Bron: United/Broadcast Magazine

Bericht delen