dinsdag 16 januari 2018

Uitgebreide terugblik IBC 2016

Liefst 13 pagina’s beslaat de terugblik in het oktobernummer van Broadcast Magazine naar aanleiding van de IBC. Ruim 55.000 aanwezige professionals uit 160 landen kwamen dit jaar weer voor een lang weekend naar de RAI in Amsterdam.

Hier toonden ruim 1800 bedrijven hun waren op het gebied van de laatste broadcast- en mediatechniek. De gemiddelde mening was vrij eenduidig: weinig echt nieuws onder de zon, ondanks het feit dat dit de warmste IBC van deze eeuw was. Geen ‘wow factor’ dus dit jaar, maar wel veel slimme verbeteringen onder de motorkap. Met natuurlijk veel 4K, hier en daar 8K, en zoals verwacht veel aandacht voor de transitie van de industrie naar IP-technologie.
Boven de bijdrage van Tom Poederbach staat dan ook de merkwaardige kop ‘HDR4K360°VRHFR120MoIP’. Die letter- en cijfercombinatie vat IBC 2016 bondig samen. High Dynamic Range in 4K was bijna overal vertegenwoordigd en 360° Virtual Reality is de kermisattractie voorbij. High Frame Rates met een opname/projectie beeldsnelheid van 120 beelden per seconde bleek het stokpaardje van Oscarwinnend regisseur Ang Lee en Media over IP als vervanger van SDI heeft weliswaar nog niet tot een standaard geleid, maar het Internet Protocol in vele smaken is overal.
Meer over de IBC in woord en vooral beeld is te lezen in de oktobereditie van Broadcast Magazine. Nog geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van de speciale actie.

Bron: Broadcast Magazine

 

Bericht delen