dinsdag 16 januari 2018

UHD via Samsung en INsight TV

Samsung Nederland gaat samenwerking aan met INsight TV, onderdeel van het TV Entertainment & Reality Network (TERN). De partijen werken samen aan de ontwikkeling van een video on demand applicatie voor Samsungs Ultra HD tv’s en tv’s met HDR. De Samsung Smart TV app geeft gebruikers in de Benelux toegang tot UHD en HDR content.

Met de samenwerking brengen Samsung en INsight TV de hoogste technologische standaarden naar de kijker: Ultra HD in 50 frames per seconde en HDR. Jaarlijks zal meer dan 200 uur aan nieuwe, originele UHD content verschijnen. “Samsung en INsight TV zijn voorlopers op het gebied van UHD technologie,” aldus Arun Maljaars, Global Partnerships Manager van INsight TV. “Wij versterken elkaar en willen de consument kennis laten maken met originele, premium Ultra HD programma’s. Het Nederlandse kabelnetwerk en de set-topboxen kunnen het 4K UHD signaal gewoon niet aan. Via je Samsung UHD Smart TV kan je dit met de app van INsight wel bewerkstelligen.”
Alle Samsung UHD tv’s uit de 2016 line-up voldoen aan strenge eisen om het UHD TV certificaat te mogen ontvangen. De gecertificeerde tv’s en de INsight TV app zijn momenteel te zien tijdens IFA in Berlijn.

Bron: TERN/Broadcast Magazine

 

Bericht delen